vineri, 19 aprilie, 2024

Simptomele care te anunta ca esti meteosensibil

Distribuie:

Publicat:

Oboseala, ameteala, dureri articulare si lipsa de chef. Sunt principalele simptome pe care le au, in perioadele in care vremea sufera schimbari majore, tot mai multi oameni. Medicii pun astfel de tulburari pe seama meteosensibilitatii.

Diferentele de temperatura de la o zi la alta, ori cele din zori si pana la orele amiezii pot fi considerabile.

Simona Capsuna, meteorolog Digi24: Diferente care depasesc 15 grade Celsius. Pe de alta parte, sunt diferente in aspectul vremii. Este determinat de multe ore mohorate cu ploi, in alternanta cu momente insorite.

Sunt afectate, in special, persoanele care sufera de boli cronice.

Mihaela Sahlean, psiholog: Care se stiu cu afectiuni reumatice, cu afectiuni cardiace, vorbim de persoane care au anumite boli pentru ca acuzele care apar sunt dureri articulare, musculare, de cap, migrene, stari de sufocare, irascibilitate.

Starea de disconfort apare si la cei care nu respecta regulile minime pentru o viata sanatoasa.

Adrian Marinescu, medic internist: Faptul ca nu facem miscare, alimentatia necorespunzatoare pot sa duca intr-un final la un dezechilibru si acele persoane au mai mari probleme decat ceilalti.

Mihaela Sahlean, psiholog: Persoanele din mediul rural au un mult mai bun contact cu natura, ca urmare, adaptabilitatea la conditiile meteo e mult mai usoara.

Nu doar temperatura, ci si presiunea ori umiditatea pot crea disconfort. Statisticile arata ca 40% din populatia planetei sufera de meteosensibilitate. A.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img