marți, 23 aprilie, 2024

Simptomele durerii de rinichi

Distribuie:

Publicat:

Durerile de rinichi, spre deosebire de durerile lombare, cu care sunt adesea confundate, sunt mult mai pătrunzătoare și se resimt sub coaste, fie în partea dreaptă, fie în stânga, fie în ambele părți. Cauzele durerilor de rinichi sunt diverse, cele mai comune fiind infecțiile de tract urinar și pietrele la rinichi. Există însă și afecțiuni mai grave care pot duce la dureri de rinichi, ce trebuie tratate cât mai rapid cu putință.

Simptomele asociate durerilor renale includ disconfortul și durerile generalizate sau ascuțite localizate între ultima coastă și fese. Alte manifestări ce pot însoți durerile de rinichi sunt:

Durere sub coaste: cauze și tratament
Febra
Durerea la urinare (disuria)
Urme de sânge în urină
Stări de greață
Vărsături
Amețeală
Constipație sau diaree

Iritații
Oboseală
Durerile lombare

Frisoane
Tensiune arterială crescută
Puls mărit

În cazurile mai grave, pacienții care au dureri de rinichi mai pot prezenta și aceste simptome:

Gust metalic în gură
Respirație urât mrositoare
Respirație scurtă și senzație de lipsă de aer/dispnee
Umflarea membrelor superioare și a celor inferioare.

În funcție de cauza care stă la baza acestora, pot apărea dureri de rinichi pe partea stângă sau pe partea dreaptă a corpului. Uneori durerea de rinichi poate apărea pe ambele zone ale spatelui, simultan; leziunea traumatică a rinichilor poate provoca simptomele de mai sus, dar leziunile ușoare pot să nu aibă inițial simptome. Tulburările severe ale rinichilor pot provoca tensiune arterială anormală, puls neregulat și șocuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img