joi, 25 aprilie, 2024

Simti intepaturi in san? Afla care sunt cauzele!

Distribuie:

Publicat:

Anumite intepaturi in san sunt considerate normale, ele fiind prezente mai ales in perioada menstrei lunare. In acea perioada a lunii, sanii sunt oricum mai sensibili, unele femei confruntandu-se inclusiv cu problema sanilor durerosi. 

Orice femeie s-a confruntat la un moment dat cu aceasta problema, care uneori poate fi doar o reactie normala a organismului, insa alteori poate fi un simptom al unor afectiuni ascunse. Afla mai jos ce masuri trebuie sa iei daca prezinti intepaturi in san si cand e cazul sa te ingrijorezi!

Posibile cauze pentru care suferi de intepaturi in san

Durerea de sani din timpul menstruatiei

Adeseori, intepaturile in san apar in perioada mentruatiei lunare sau cu cateva zile inainte. De obicei, aceasta durere este insotita de o tumefactie mamara (sanii isi maresc volumul), care dureaza aproximativ doua saptamani (inainte si in timpul menstrei). Asadar, daca ai aceste „reactii” lunare, nu e cazul sa te ingrijorezi, exceptie facand cazurile in care durerile sunt intense. In mod normal, durerea este suportabila si se manifesta in reprize de scurta durata.

Intepatura in san frecventa, un simptom care nu trebuie neglijat

Daca te confrunti deseori cu intepaturi in san, chiar si dupa menstruatie, atunci ar fi cazul sa mergi la medicul specialist. In urma unui control, acesta iti poate recomanda cel mai bun tratament. De asemenea, este indicat sa efectuezi o ecografia mamara, care poate diagnostica orice problema, inclusiv cancerul mamar.

Dezechilibrele hormonale, o alta cauza a intepaturilor in san

Durerile de sani insotite de senzatii de intepatura pot avea legatura cu un dezechilibru al acizilor grasi (Omega 3 si Omega 6) din organism. Nivelul scazut al acestora poate duce la disfunctionalitati ale sistemului cardiovascular, hormonal si imunitar.

Studiile de specialitate arata ca lipsa acestor acizi esentiali din organism poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare, la scaderea imunitatii si, in cazul femeilor, la aparitia dismenoreei (durerile menstruale) si chiar a unor formatiuni fibrochistice la san.

Trebuie sa mentionam insa ca un chist aparut la san nu este echivalent cu a avea cancer! Asa ca cel mai bine este sa mergi la medicul de specialitate inainte de a trage orice concluzie.

Femeile voluptuoase, cu sanii mari, sunt mai predispuse sa aiba astfel de intepaturi in san. De asemenea, anumite medicamente pot favoriza aparitia unor astfel de reactii ale organismului.

sursa: divahair.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img