sâmbătă, 20 aprilie, 2024

SIMULARE EVALUARE NATIONALA SI BACALAUREAT 2017: Subiectele sustinute de elevi la matematica si istorie

Distribuie:

Publicat:

Simularea Evaluarii Nationale continua joi cu proba la matematica pentru elevii claselor a VIII-a.

Peste 450.000 de elevii ai claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a au inceput, luni, simularea Evaluarii Nationale, respectiv a Bacalaureatului, cu proba scrisa la limba si literatura romana. Joi, elevii de clasa a VIII-a dau proba la matematica, iar la Bacalaureat, elevii de la uman sustin examenul la istorie, iar cei de la real la matematica.

Modelele de subiecte, insotite de baremele de evaluare si de notare, au fost postate inca din luna noiembrie 2016 pe subiecte2017.edu.ro. In cadrul acestei pagini, se regaseste o arhiva ce contine subiectele sustinute in anii precedenti in sesiunile de examen (EN VIII si Bacalaureat), dar si subiectele de la simularile nationale din ultimii ani.

CALENDAR SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2017 EDU.RO

  • 13 martie: Limba si literatura romana
  • 14 martie: Limba si literatura materna (pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna)
  • 16 martie: Matematica
  • 31 martie: afisarea rezultatelor 
  • Obiectivele simularilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluarilor pe care le vor sustine la finalul anului scolar, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare.

    Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, precizeaza MEN.

    Corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

    In perioada 13-17 martie, Ministerul Educatiei Nationale organizeaza simularea pentru examenul de evaluare nationala 2017, prima proba fiind cea de limba si literatura romana. Potrivit calendarului stabilit, prima proba la evaluare nationala 2017 are loc luni, 13 martie, si este la limba romana, pe 14 martie se desfasoara proba de limba materna, iar pe 16 martie proba scrisa la matematica din cadrul simularii pentru evaluarea nationala 2017.

    Pe aceeași temă

    Cele mai citite

    spot_img