marți, 19 martie, 2024

Sindicalistii CFR, scrisoare catre ministerul Transporturilor: ”Romanii habar nu au ce se va intampla cu aceasta companie, cu trenurilor lor”

Distribuie:

Publicat:

Sindicalistii CFR vorbesc, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Transporturilor, de ”catastrofa economica si sociala” spre care se apropie compania in care de ani de zile indicatorii economici, bugetul si investitiile scad, conditiile de munca sunt tot mai grele, nu exista uniforme, iar calitatea serviciilor oferite calatorilor se depreciaza. Sindicalistii spun ca managementul CFR Calatori este ”un mastodont incremenit de o birocratie sufocanta”, iar incapacitatea directorilor de a lua decizii va ruina intreaga societate.

Sindicalistii CFR au transmis, miercuri, o scrisoare deschisa ministrului Transporturilor, in care insista sa-i prezinte situatia din cadrul compamniei, asa cum o vad ei, in calitate de angajati, dincolo de ”cifrele stufoase” care exista in rapoartele oficiale.

”Dincolo de cifre, domnule ministru, stau oamenii! Iar acestia incearca sa-si faca treaba asa cum se cuvine, potrivit fisei postului fiecaruia dintre ei. Mii de ceferisti care au avut, pana de curand este adevarat, incredere in managementul CFR Calatori si in solutiile propuse de acesta si-au pierdut orice urma de speranta. Din pacate, anii au trecut fara a se cuantifica rezultate economice evidente si fara nici un fel asumare publica pe aceasta tema. Managementul CFR Calatori este un mastodont incremenit de o birocratie sufocanta, iar incapacitatea directorilor care populeaza acest loc de a lua decizii vitale pentru companie va ruina intreaga societate”, scriu sindicalistii in document.

Potrivit acestora, informarile cerute directiilor din minister contin ”cifre stufoase si fara sens, situatii financiar-contabile istorice, pagini intregi de justificari si alambicate analize de impact”.

”Suntem siguri ca nu veti gasi, in aceste informari, niciun nume, al niciunui om platit astazi, ca noi toti, din taxele si impozitele cetatenilor, responsabil de situatiile existente”, mai scriu sindicalistii.

Acestia sustin ca nu exista niciun motiv rezonabil ca intr-o structura de marimea si complexitatea CFR Calatori sa nu existe un mecanism de control si evaluare, un reper de performanta asumat la cel mai inalt nivel al managementului.

”Constatam de ani buni de zile ca indicatorii economici scad cu o viteza ametitoare, bugetul CFR Calatori scade violent, de la an la an, investitiile lipsesc, conditiile de munca sunt din ce in ce mai grele, nu exista uniforme pentru anagajati, gradul de siguranta in munca a colegilor nostri scade, calitatea serviciilor oferite calatorilor se depreciaza, exista un deficit real de peste 700 de vagoane de calatori, defectiunile materialului rulant se inmultesc si devin din ce in ce mai periculoase, parcul de locomotive si vagoane este uzat fizic si moral, lucratorii feroviari sunt din ce in ce mai nemultumiti, iar atunci cand se produce cate un eveniment nedorit pe calea ferata, de vina este lucratorul ceferist, niciodata managementul CFR Calatori”, se mai arata in scrisoare.

Angajatii CFR acuza lipsa de asumare, responsabilitate si masuri din partea conducerii companiei.

”Este de neconceput ca intr-o tara europeana, criteriile de performanta sa nu fie activate in cazul managementului unor companii strategice, asa cum este CFR Calatori”, este mesajul sindicalistilor care afirma ca nu cunosc planul managementului CFR Calatori.

TERENURI PENTRU TINERII BARLADENI.

Ceferistii mai spun ca ”romanii habar nu au ce se va intampla cu aceasta companie, cu trenurilor lor”.

”Nu stim ce sa le mai spunem oamenilor, in trenuri. Nu stim cat vom mai putea duce in spate reprosurile si supararile lor, atata vreme cat noi, lucratorii feroviari, suntem anonimii executanti ai planurilor realizate si etern nefinalizate ale managementului CFR Calatori. Domnule ministru, veti fi ingrozit de incapacitatea acestei companii, dovedita in toti acesti ani, de a-si administra in mod corect cota de piata pe care o are in sectorul transportului de calatori pe calea ferata. Veti fi ingrozit de justificarile si indecizia celor care sunt platiti sa nu livreze angajatilor companiei justificari, ci sa ia decizii. Veti fi ingrozit de lipsa de responsabilitate si de disperarea cu care sunt cautate motive pentru continuitate in fruntea acestei companii, evidente pe care le veti gasi in oricare din birourile in care oamenii platiti de romani plimba, de ani de zile, doar hartii”, se mai arata in document, potrivit News.ro.

BARLAD: Cum a fost declarat mort un vasluian care trăia de 19 ani în Turcia. In urma sa, soţia s-a recăsătorit, invocand în instanţă că soţul a murit în urma cutremurului

Sindicalistii isi incheie mesajul cu o intrebare retorica: ” Managementul companiilor pe care le administrati in calitate de ministru, in speta CFR Calatori, dupa ce fel de regulament functioneaza si care este criteriul la care este raportata performanta acestuia?”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img