marți, 23 aprilie, 2024

Sindicalistii din politie cer intrevedere de urgenta cu Dancila. Ingrijorari in sistem dupa confruntarea Eugen Teodorovici-Florin Citu

Distribuie:

Publicat:

Sindicaliștii din poliție reacționează după discuțiile privind posibila înghețarea salariilor și i-au trimis Vioricăi Dăncilă o scrisoare prin care cer o întrevedere pentru a discuta subiectul, mai ales pentru că informația a generat nemulțumiri, întrucât anul acesta nu lor le-au crescut lefurile.

„Au apărut ştiri de presă şi comentarii, inclusiv din partea unor reprezentanţi ai Guvernului României şi ai Parlamentului, referitoare la o posibilă îngheţare a salariilor personalului plătit din fonduri publice, de la 01 ianuarie 2019, la nivelul celor din decembrie a.c., fapt care a generat confuzie şi, mai ales, nemulţumire în rândul angajaţilor din întreg sistemul bugetar, dar mai ales al celor cuprinşi în familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională", care nu au beneficiat în acest an de majorările salariale”, au precizat reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC), printr-un comunicat de presă, conform Mediafax.

Potrivit sursei citate, în acest context, sindicaliștii din poliție cer în cel mai scurt timp o întâlnire pentru a clarifica aspectele „dialogului social reglementat de Legea nr. 62/2011”.

Precizările vin după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a spus că este o variantă de lucru înghețarea salariilor din 2019, așa cum reiese din documentul prezentat de liberalul Florin Cîțu, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

La rândul său, Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a spus că Legea salarizării se aplică așa cum a fost publicată în Monitorul Oficial și că a colaborat cu ministrul de Finanțe, deși s-a vehiculat că se contrazic. Vasilescu a mai subliniat că deși Comisia Europeană a cerut mai multe scenarii, nu înseamnă că vor îngheța salariile.

„Aș vrea să fac o remarcă pentru că azi toată ziua s-a rostogolit o știre că ne contrazicem eu și domnul Teodorovici. Într-adevăr Comisia Europeană cere mai multe scenarii, asta nu înseamnă că nu se aplică Legea salarizării, pentru că avem prevederi de creșteri etapizate. Noi am avut o colaborare foarte bună (cu Teodorovici – n.r.). Sindicatele au tot venit în această perioadă, federațiile sindicale mă refer aici. Foarte multe au cerut să fie mai devreme. (…) M-am exprimat destul de clar că în 2019 va fi aplicată Legea salarizării cum a fost publicată ea în Monitorul Oficial”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la RomâniaTV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img