joi, 25 aprilie, 2024

Singuratatea este echivalentul a 15 tigari pe zi

Distribuie:

Publicat:

Aceasta este o comparatie curioasa, deoarece un nou studiu ca singuratatea este echivalentul a 15 tigari pe zi. Insa ce inseamna acest lucru pentru starea de sanatate a oamenilor?

Cum au ajuns oamenii de stiinta la concluzia ca singuratatea este echivalentul a 15 tigari pe zi? Singuratatea nu este un fenomen intalnit doar in cazul persoanelor in varsta, ci si in cazul persoanelor tinere. Efectele singuratatii au fost evidentiate in cadrul unui studiu realizat in Marea Britanie. 

In primul rand, s-a descoperit ca aproximativ 9 milioane de persoane din Marea Britanie sufera de singuratate. In plus, izolarea sociala are un impact fizic tangibil asupra persoanelor in cauza. Izolarea sociala ii face pe oameni sa fie predispusi la depresie, dar poate fi si un indicator al sinuciderii la o varsta mai inaintata. De asemenea, lipsa stimularii mentale care insoteste interactiunea sociala poate creste riscul unei persoane cu 64% de a dezvolta dementa mai tarziu in viata.

Privind lucrurile din perspectiva sanatatii fizice, singuratatea poate creste riscul de mortalitate cu 26%. De asemenea, poate creste riscul aparitiei hipertensiunii arteriale si a obezitatii, acestea doua fiind unele dintre cele mai frecvente afectiuni din tarile dezvoltate. In cele din urma, dupa cum am mentionat mai sus, singuratatea este echivalentul a 15 tigari pe zi pentru starea de sanatate a unei persoane.

Singuratatea reprezinta o provocare generala care poate fi rezolvata numai printr-o actiune concertata a guvernelor, angajatorilor, companiilor, organizatiilor societatii civile, familiilor, comunitatilor si indivizilor, dupa cum scrie in raport. Aceasta nu este prima cercetare care sugereaza faptul ca o viata lunga si fericita trebuie sa fie insotita de conexiuni sociale. Unele dintre cele mai longevive populatii acorda prioritate comunitatilor si relatilor de familie. Nu este importanta doar durata vietii, ci si sanatatea din timpul vietii. Pe baza cercetarilor, conexiunile sociale puternice si relatiile intime autentice si pozitive au o putere extraordinara de vindecare.

Singuratatea cronica se numara printre cei mai letali factori de risc, care determina cine va muri prematur in societatile moderne. Pe de alta parte, iubirea unei persoane dragi creste capacitatea oamenilor de a preveni bolile induse de stres. Autorii studiului au constatat sa este interesant faptul ca persoanele cu legaturi sociale puternice si stiluri de viata nesanatoase, care includ fumatul, obezitatea si lipsa exercitiilor fizice, au trait mai mult decat persoanele cu legaturi sociale slabe, dar cu obiceiuri de viata mai sanatoase. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img