joi, 28 martie, 2024

SIRENE MUTE LA BARLAD

Distribuie:

Publicat:

Mai mult curiozitate decat panica asa am putea caracteriza trairile barladenilor. Acestia au asteptat ca miercuri sa sune sirenele, numai ca acestea abia au putut fi auzite. Cea mai zgomotoasa a fost cea de la Scoala profesionala auzita in zona gradinii, in rest celelalte au fost silentioase.  
 
Conform declaratiilor date de Adrian Trandafir, seful Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta „ la Barlad toate sirenele au functionat la parametri normali, doar cele de la IRB, Fepa si blocul blocul S1 de pe strada Siret nu au putut fi pornite, in rest toate au functionat corespunzator”. Exercitiul a inceput la ora 10 iar autoritatile locale au fost  instruite in legatura cu punerea in functiune a celor 13 sirene (patru electronice si noua electrice) care vor anunta populatia in legatura cu potentialele situatii de urgenta (atacuri aeriene, cutremure, inundatii, alunecari de teren etc).    
                                               
 Pe strada lucrurile s-au petrecut normal, unii localnici intrebandu-se  cand se vor auzi.  
        
Si in mediul virtual a fost agitatie, internautii au scris : „ Se aude foarte incet sau as putea spune chiar deloc si stau langa Primaria Barlad)” scrie un domn. In sprijinul declaratiilor acestuia un alt barladean  ii  raspunde„ pe Ioan Popescu nu se aude absolut deloc. Si nu e chiar asa departe de primarie”  .  „ Eu la un pas de primarie nu am auzit nimic,inseamna ca mai bine sa puna sirenele de la salvari sa ne anunte in caz,, DE ” decat ce au facut ei astazi” a postat o doamna.
                                         
 Cu alte cuvinte daca s-ar intampla ceva,  sirenele mute nu se vor auzi sau poate  le-a fost mila de timpanul nostru.                       

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img