luni, 18 martie, 2024

Siria: 21 de civili, între care opt copii, ucişi în raiduri aeriene la Idlib (OSDO)

Distribuie:

Publicat:

Cel puţin 21 de civili, între care opt copii, au fost ucişi în raiduri aeriene ale regimului şi aliatului său rus în regiunea Idlib, în nord-vestul Siriei, unde puterea continuă o ofensivă împotriva jihadiştilor, a indicat luni organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citată de AFP.

Loviturile, efectuate duminică în mai multe zone din sud-estul provinciei Idlib, au costat viaţa a 11 persoane din aceeaşi familie în apropiere de Sinjar, potrivit OSDO.

Forţele regimului au cucerit duminică această localitate situată la 14 km de aeroportul militar din Abu al-Duhur, următoarea ţintă a forţelor lui Bashar al-Assad.

Cu sprijinul aviaţiei ruse, regimul desfăşoară din 25 decembrie o operaţiune pentru recucerirea sud-estului provinciei Idlib, singura care a scăpat complet de controlul său şi dominată de către jihadiştii fostei ramuri siriene a Al-Qaida.

"Luni, atacurile aeriene ale regimului şi ale aviaţiei ruse continuă în mai multe zone din Idlib", a indicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

OSDO, cu sediul la Londra, dar care dispune de o vastă reţea de surse de informare în toată Siria, îi identifică pe autorii raidurilor în funcţie de tipul de avion utilizat, de locul atacului, planurile de zbor şi muniţia utilizată.

Ocupând sud-estul Idlib, obiectivul regimului este de a "securiza" drumul care leagă Alep, al doilea ca mărime al ţării, de capitala Damasc, potrivit OSDO. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img