joi, 25 aprilie, 2024

Siria a fost impartita intre PUTIN si ERDOGAN

Distribuie:

Publicat:

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marti ca a convenit cu omologul sau rus Vladimir Putin sa-si continue cooperarea, inclusiv cu privire la Siria, in pofida asasinarii ambasadorului rus la Ankara, relateaza AFP.

“Impartasim acelasi punct de vedere cu presedintele Putin si anume – cooperarea noastra cu Rusia in diverse domenii, in special asupra Siriei, nu va fi afectata de acest atac. Nu ne permitem ca relatiile noastre cu Rusia sa se deterioreze”, a declarat presedintele turc intr-un discurs la inaugurarea primului tunel rutier pe sub stramtoarea Bosfor.

Ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis luni seara de un politist turc care a afirmat ca a actionat pentru a razbuna drama orasului sirian Alep, pe cale sa fie preluat in intregime sub control de catre regimul sirian, cu ajutorul Moscovei.

“Fortele noastre de securitate si institutiile noastre judiciare vor descoperi adevarul dupa ce vor examina incidentul sub toate aspectele sale. Turcia si Rusia au infiintat o comisie mixta pentru a investiga asasinarea diplomatului rus, care a murit dupa ce a fost impuscat de mai multe ori in spate. Sa impusti pe cineva in spate, acesta este semnul tradatorilor si al lasilor”, a mai spus Erdogan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img