vineri, 29 martie, 2024

Siria are un nou premier

Distribuie:

Publicat:

Seful statului sirian, Bashar al-Assad, a numit astazi un nou premier, Imad Khamis, care detinea pana acum portofoliul de ministru al electricitatii.

“Presedintele Bashar al-Assad a emis decretul 187, care il insarcineaza pe inginerul Imad Khamis cu formarea guvernului Republicii Arabe Siriene”, anunta agentia de presa oficiala Sana. Khamis, in varsta de 54 de ani, il inlocuieste pe Wael al-Halqi, care a ocupat functia de premier din 9 august 2012.

El va prezenta in urmatoarele zile un nou guvern, in conditiile in care Siria este cufundata intr-un razboi care a facut peste 280.000 de morti in cinci ani, a provocat exodul a milioane de locuitori si a destabilizat total economia acestei tari. Aceasta remaniere intervine dupa investirea noului parlament format in urma alegerilor legislative din 13 aprilie, desfasurate in teritoriile aflate sub controlul regimului.

Ministru al electricitatii din 2011, Khamis este inginer licentiat al universitatii din Damasc. Din 23 martie 2012, el figureaza pe lista neagra a personalitatilor sanctionate de Uniunea Europeana. Lui i se reproseaza, “in calitate de ministru, ca imparte responsabilitatea pentru reprimarea violenta de catre regim a populatiei civile”. De la inceputul crizei, productia de electricitate a scazut in Siria cu 58%, potrivit institutiei publice pentru productie electrica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img