joi, 25 aprilie, 2024

Sistemul medical romanesc este ZERO! Un copil se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost plimbat in mai multe spitale pentru ca nu exista un vaccin antirabic

Distribuie:

Publicat:

David Craciun, in varsta de 10 ani, din orasul Calafat, fost muscat de cainii maidanezi, iar din cauza leziunilor suferite a fost internat la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova. Copilul a fost plimbat prin trei spitale pentru ca niciunul nu avea vaccin antirabic. Mama copilului a povestit ca fost nevoita sa gaseasca vaccinul antirabic singura, dupa ce David a fost plimbat prin spitalele din doua judete, iar niciunul nu avea serul. „Copilul meu a fost atacat de caini chiar in centrul orasului Calafat. L-am adus imediat la spital, insa nu exista vaccina antirabic. Am fost nevoita sa il faca rost singura si am avut noroc ca am gasit serul intr-o farmacie. Nu este normal sa se intample asa ceva in Romania“, a povestit Mihaela Craciun, mama lui David.

David a ajuns prima data la Spitalul din Calafat, iar medicii de aici l-au trimis la Craiova, insa cum nu exista vaccin antirabic l-au trimis la Slatina. Parintii copilului au strabatut 140 de km sa gaseasca serul, iar pentru o doza care ar fi trebuit administrata gratuit au platit 100 de lei.

Medicii Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova recunoaste ca nu exista vaccin antirabic si sustine ca este vorba de o problema administrativa. Ministerul Sanatatii a precizat ca este obligatia unitatilor spitalicesti sa se aprovizioneze, iar astfel serul nu lipseasca niciodata din depozit.

Medicii au recunoscut ca in cazul in care copilul nu ar fi primit la timp vaccinul antirabic ar fi putut aparea complicatii.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img