News Flash:

Situatia COVID - 19 , 22 Martie, in judetul Vaslui : 0 infectati, 39 de persoane in carantina

22 Martie 2020
3492 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8314 RON (+0.0034)
USD: 4.4445 RON (-0.0226)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
90162501 1494220027406330 8817540233458352128 n

Aducem la cunostinta cetatenilor judetului Vaslui ca astazi, 22.03.2020, conform raportarii Directiei de Sanatate Publica Vaslui, situatia persoanelor afectate de epidemia noului coronavirus ( COVID -19) se prezinta astfel:

Persoane in carantina 39;
Persoane in izolare la domiciliu 1656.

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui in ultimele 24 de ore au fost aplicate 15 sanctiuni in valoare de 45.300 lei, pentru nerespectarea masurilor de combatere a infectiei cu COVID -19.
Pentru respectarea masurii de izolare la domiciliu Directia de Sanatate Publica Vaslui, in decursul zilei de 21.03.2020, a efectuat 5 controale si a aplicat 2 avertismente.

In urma Ordonantei Militare nr 2/ 21.03.2020, publicata in Monitorul Oficial numarul 232 din 21.03.2020 Partea I, la nivelul judetului Vaslui au fost adoptate noi masuri pentru gestionarea infectiilor cu Covid – 19.
Masurile ce vor fi implementate de catre autoritatile publice locale:
-Pe pagina de internet, la avizierele institutiilor si in celelalte locuri de afisare stabilite de catre conducerea unitatilor administrativ – teritoriale, vor fi aduse la cunostinta cetatenilor reglementarile prevazute la art. 3, 4, 5 si 7 din Ordonanta militara nr. 2/21.03.2020;
-Toate unitatile administrativ – teritoriale vor pregati un plan de masuri pentru sprijinirea persoanelor izolate la domiciliu, ca urmare a masurilor de limitare a raspandirii COVID-19, prevazute in Ordonanta militara nr. 2/21.03.2020;
-La nivelul tuturor unitatilor administrativ – teritoriale se va institui serviciul de permanenta, in fiecare zi intre orele 6.00 - 21.00.

Toti furnizorii de utilitati publice din judet vor lua masuri ca persoanele care asigura functionarea si interventia, sa aiba asupra lor in orice moment actele de identitate si legitimatia de serviciu.

Institutia Prefectului - judetul Vaslui aduce la cunostinta cetatenilor judetului o serie de masuri emise de catre Ministrul Afacerilor Interne in Ordonanta Militara nr. 2 / 2020:
- Circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei se efectueaza numai cu respectarea masurilor generale de prevenire a raspandirii COVID-19 si evitarea formarii oricarui grup de persoane.
Prin formarea unui grup de persoane se intelege alaturarea unui numar mai mare de 3 persoane care nu locuiesc impreuna.
- In intervalul orar 6:00–22:00 se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.
-Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere. Masura se aplica incepand cu data de 23 martie 2020, ora 22:00, ora Romaniei.
-Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.
- Fac exceptie de la aceste prevederi personalul din cadrul Administratiei Prezidentiale, Parlamentului Romaniei, Guvernului Romaniei, Ministerului Public, institutiilor sistemului national de aparare, ordine publica si securitate nationala, corpului diplomatic si personalul care asigura serviciile de utilitate publica.

-Persoanele izolate la domiciliu, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institutionalizata, sub paza.

- Persoanele carantinate, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt carantinate pentru o noua perioada de 14 zile.

-Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa identifice si sa tina evidenta persoanelor in varsta de peste 65 de ani, fara sustinatori sau alta forma de ajutor, si sa asigure sprijin acestora in vederea minimalizarii expunerii lor in afara locuintelor.

Institutia Prefectului – judetul Vaslui adreseaza cetatenilor recomandarea de a respecta masurile dispuse de autoritati pentru limitarea si prevenirea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus.

Cancelaria Prefectului Vaslui,

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 28 queries | Mysql time :0.025646 (s)