joi, 18 aprilie, 2024

Situatia scapa de sub control, intre India si Pakistan: Trei militari pakistanezi si cinci indieni au fost ucisi, la granita

Distribuie:

Publicat:

Trei militari pakistanezi și cinci indieni au fost uciși joi în urma unui schimb de focuri la granița dintre India și Pakistan, în regiunea disputată Kashmir, au informat autoritățile de la Islamabad, citate de Reuters.

Anunțul a fost făcut de generalul pakistanez Asif Ghafoor, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate ale Pakistanului, care a adăugat că forțele indiene și-au intensificat atacurile în ultima perioadă în zona frontierei, cunoscută drept Linia de Control, informează mediafax.ro.

Incidentul are loc în contextul în care situația dintre cele două țări este foarte tensionată după ce Guvernul federal al Indiei a anunțat revocarea articolului 370 privind statutul special constituțional al regiunii Kashmir și a informat că plănuiește restructurarea teritoriul disputat.

Articolul 370 permitea regiunii Kashmir să aibă propria sa constituție, un steag separat și autonomie în aproape toate domeniile, cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img