miercuri, 24 aprilie, 2024

Situatie cu totul bizara! Examinatorii de la Permise ii fugaresc pe ieseni in alte orase! Iata ce metode au gasit candidatii sa ia permisul mai usor!

Distribuie:

Publicat:

Rata de promovabilitate la examenul pentru obtinerea unui carnet de conducere, la Iasi, a fost intre 30 si 37 la suta in ultimii doi ani • Cea mai scazuta rata a fost inregistrata de catre un examinator iesean de la Permise cu doar 18 la suta • "De ce in alte centre universitare din Romania rata de promovabilitate este de peste 50 la suta, iar in Iasi este de numai 30 la suta?!", intreaba reprezentantul unei scoli de soferi din Iasi

In timp ce unii sustin ca in Iasi este foarte dificil sa obtii carnetul de conducere, alti soferi se plang de traficul aglomerat din oras, dar si de producerea multor accidente rutiere grave, pe care le pun pe seama lipsei de experienta a celor care urca la volan.

Reprezentantii scolilor de soferi sunt constienti de faptul ca, in Iasi, rata de promovabilitate este mult mai scazuta decat in alte orase mari din Romania si pun asta pe seama problemelor institutionale mai degraba, decat pe pregatirea candidatilor.

"De ce in Iasi iau examenul doar 30 la suta dintre candidati?! Daca e sa facem o analiza cu alte centre universitare, cu orasele mari din Romania, cum ar fi Bucuresti, Cluj, Brasov, Sibiu, Constanta, aceasta rata este foarte mica. Este asta din cauza ca elevii, candidatii ar fi slab pregatiti?! Sau e din alte motive?! La Suceava, de exemplu, planificarea la traseu se face mult mai repede decat la Iasi. Tot acolo, scoti numere rosii pe loc, in timp ce in Iasi esti programat la zece zile! De ce nu se ridica aceasta problema la nivel institutional?!", a declarat reprezentantul unei scoli de soferi.

CONTINUAREA PE BZI,RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img