joi, 18 aprilie, 2024

Situatie disperata la SJU Vaslui . Unitatea a ramas fara AER CONDITIONAT

Distribuie:

Publicat:

Unitatea sanitara a ramas fara aer conditionat dupa ce instalatia a cedat, la mai putin de doi ani de cand spitalul a fost modernizat si consolidat in cadrului proiect european in valoare de aproximativ 14 milioane de euro. Cea mai dificila situatie este in salile de operatie si la sectia de terapie Intensiva. Starea de sanatate a bolnavilor se agraveaza din cauza temperaturilor foarte ridicate. 

Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a ramas fara aer conditionat dupa ce instalatia a cedat, la mai putin de doi ani de cand unitatea medicala a fost modernizata si consolidata in cadrului proiect european in valoare de aproximativ 14 milioane de euro. Potrivit conducerii spitalului vasluian, instalatia a fost inca de la inceput subdimensionata, pentru buna functionare fiind necesara montarea a inca doua pompe. „Asa a fost din constructie, noi nu am stiut pana acum acest lucru. Mai trebuie instalate inca doua pompe, iar lucrarile se vor finaliza in aproximativ doua saptamani. Costul pentru ca instalatia sa poata fi repusa in functiune se ridica la circa 80.000 de lei”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Pana la efectuarea lucrarilor de modernizare, in spital existau aparate de aer conditionat montate in unele dintre cazuri pe cheltuiala angajatilor, insa cadrelor medicale li s-a transmis ca odata cu inaugurarea spitalului nu mai au voie sa puna pe cont propriu astfel de aparate. Directorul medical al unitatii admite ca activitatea in spital are foarte mult de suferit, din cauza defectiunii aparute la instalatia de aer conditionat. „Evident, este un diconfort atat pentru pacienti, cat si pentru cadrele medicale. S-au facut toate demersurile pentru repararea instalatiei, dar va mai dura, deoarece tot ceea ce tine de contracte de mentenanta, de achizitii, este de lunga durata”, a declarat directorul medical al SJU Vaslui, dr. Lelia Croitoru. Ea a spus ca nu cunoaste motivele pentru care defectiunea a survenit la atat de scurt timp de la inaugurarea unitatii medicale. Potrivit unor surse, firma care ar fi montat instalatia de aer conditionat ar fi intrat in faliment si nu mai poate fi trasa la raspundere, insa acest lucru nu a fost confirmat de conducerea unitatii medicale. In saloane temperaturile ajung si la 30 de grade celsius. Cele mai afectate sectii sunt Antestezia si Terapia Intensiva, Blocul Operator si Sectia Neurologie. Aici bolnavii aflati in stare foarte grava au si mai mult de suferit din cauza temperaturilor ridicate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img