sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Situatie incredibila! Fiul unui procuror a fost condamnat pentru trafic de droguri

Distribuie:

Publicat:

Fiul procurorului Stefan Noaja de la Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, Ioan Bogdan Noajacondamnat pentru trafic de droguri, a fost implicat, joi, in doua accidente rutiere. Tanarul si prietenul lui sunt suspecti ca s-ar fi drogat, in masina lor gasindu-se recipiente cu ”material vegetal”.

Surse apropiate anchetei au declarat ca fiul procurorului Stefan Noaja de la Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, Ioan Bogdan Noaja, si un prieten al acestuia au fost implicati, initial, in noaptea de miercuri spre joi, intr-un incident la o benzinarie din Slatina, scrie Mediafax.

Apoi, cei doi au provocat o tamponare cu masina, in localitatea Potcoava, dupa care Noaja, aflat la volanul masinii prietenului sau, a pierdut controlul si a patruns de pe DN 65 in padurea de pe marginea drumului, in Scornicesti.

Cei doi au fost gasiti de politisti intr-o stare care le-a trezit suspiciuni, sursele citate declarand ca tinerii “pareau fumati”.

Ioan Bogdan Noaja si Vasile Paduretu au fost condusi de politisti la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, unde le-au fost recoltate probe de sange si urina, care vor fi trimise la Institutul de Medicina Legala din Capitala pentru confirmarea sau infirmarea prezentei substantelor interzise.

In masina in care se aflau cei doi, politistii au gasit “material vegetal” susceptibil a fi substante interzise.

“In cursul acestei dimineti, la ora 8.57, am fost sesizati prin 112 despre faptul ca pe Drumul National 65, in afara localitatii Scornicesti a avut loc un eveniment rutier. La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Serviciului Rutier, care a constatat ca un barbat in varsta de 21 de ani, NIB, in timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul acestuia si a parasit partea carosabila. Din eveniment nu au rezultat victime omenesti. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, conducatorul auto a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, pentru recoltarea de probe biologice. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Olt, comisarul Iulian Nicolae.

Condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de droguri, fiul procurorului Stefan Noaja de la Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, Ioan Bogdan Noaja, a scapat de puscarie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Craiova. Magistratii Curtii de Apel Craiova au decis, la finele lunii iunie, sa-l achite pe Noaja pentru una dintre acuzatii, condamnandu-l la doar 1 an si opt luni de inchisoare. Cu toate acestea, tanarul nu face inchisoare deoarece, in urma deducerii pedepsei pe perioada arestului la domiciliu, intre 28 noiembrie 2016 si 17 mai 2017, instanta a constatat “executata in intregime pedeapsa principala aplicata in prezenta cauza”. Decizia magistratilor craioveni a fost definitiva.

Fiul procurorului Stefan Noaja de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, Bogdan Noaja, si prietenul acestuia, Vasile Paduretu, au fost trimisi in judecata, in mai 2015, de procurorii DIICOT Olt, sub acuzatia de constituire a unui grup infractional organizat, trafic ilicit de droguri de risc si efectuarea fara drept si cu intentie de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Potrivit procurorilor, incepand cu anul 2014, pe langa droguri de risc, membrii grupului infractional au vandut si produse succeptibile de a avea efecte psihoactive. Oamenii legii spuneau ca drogurile erau distribuite in mai multe zone din Slatina, cu precadere in zona Colegiului National “Ion Minulescu”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img