joi, 28 martie, 2024

SJU Vaslui nu reuseste sa gaseasca un medic oncolog

Distribuie:

Publicat:

De aproximativ un an, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui tot scoate la concurs un pos de medic oncolog, insa fara vreun succes. Sectia de Oncologie a SJU Vaslui a fost inchisa in luna ianuarie 2016, odata cu demisia singurului medic care trata bolnavii de cancer. Postul de oncolog a fost scos pentru a cincea oara la concurs, insa fara succes, intrucat nimeni nu a fost interesat.

Nici a cincea oara nu a fost cu noroc

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui nu are medic oncolog de mai bine de un an, dupa ce Sectia de Oncologie s-a inchis in ianuarie 2016, odata cu demisia singurului doctor care trata bolnavii de cancer. Potrivit conducerii unitatii sanitare, postul de medic oncolog a fost scos la concurs de cinci ori, fara ca nimeni sa fie interesat, motiv pentru care pacientii vasluieni, bolnavi de cancer, sunt nevoiti sa mearga la Iasi pentru tratament. Nici la ultimul concurs nu s-a inscris nimeni. „Am fost si la Iasi, la Institutul Regional de Oncologie, unde profesorii mi-au spus ca pana si ei se confrunta cu o lipsa majora de personal, pentru ca medicii prefera sa mearga in privat. Vin medici tineri la Vaslui, drept urmare, de la 1 ianuarie, avem opt medici care au ales spitalul nostru, dar la Oncologie este o situatie mai speciala, deoarece se formeaza putini specialisti”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Ea a precizat ca spitalul vasluian ofera o serie de facilitati medicilor oncologi. „Salariile au crescut foarte mult, sporul de Oncologie a crescut si el prin ordin de ministru, tot pentru ca medicii sa fie atrasi in spitalele publice si din necesitatea de a coopta specialisti. A crescut valoarea pe garda, oferim transport gratuit pentru medicii din Iasi, oferim locuinta de serviciu daca vin la Vaslui. Mai mult de atat nu stiu ce am putea face, deoarece alte stimulente financiare nu putem sa asiguram. Noi inca speram ca se va gasi cineva care sa vina si aici si ii asigur pe cei interesati de intreaga mea intelegere si colaborare”, a subliniat Ana Rinder.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img