vineri, 19 aprilie, 2024

Skripal şi fiica lui erau supravegheaţi de cel puţin 5 ani de spionajul militar rus, potrivit Londrei

Distribuie:

Publicat:

Fostul agent dublu Serghei Skripal şi fiica sa Iulia, otrăviţi cu un agent neurotoxic, erau ambii supravegheaţi de cel puţin cinci ani de Direcţia principală de informaţii a armatei ruse (GRU), susţine Mark Sedwill, consilierul naţional pentru securitate britanic, informează Reuters şi AFP.

'Potrivit informaţiilor noastre, interesul serviciilor de informaţii ruse pentru Skripal datează cel puţin din 2013, atunci când conturi de email ce aparţineau Iuliei Skripal au fost vizate de specialişti cibernetici ai GRU', subliniază Mark Sedwill într-o scrisoare adresată secretarului general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, publicată vineri de agenţia de presă Press Association.

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica acestuia, Iulia, au fost otrăviţi în 4 martie la Salisbury (sud-vestul Angliei). Londra a identificat substanţa ca fiind un agent neurotoxic din familia Noviciok şi a pus pe seama Moscovei responsabilitatea pentru acest atac. Premierul britanic Theresa May a declarat în 12 martie că Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de tip militar din grupul de agenţi Noviciok, dezvoltat de Uniunea Sovietică în perioada 1970-1980.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img