marți, 19 martie, 2024

Slabiti cu ceai din teci de fasole

Distribuie:

Publicat:

Dupa numai o saptamana, puteti scapa de 2-3 kilograme, daca beti urmatorul ceai: 4 lin­gurite de teci de fasole (us­cate si fa­ramitate) se fierb 20 de minute in 250 ml apa. Cea­iul se bea in trei reprize, pe parcursul unei zile.

Fasolea contine vitaminele A, B6, B12, C, K, calciu, magneziu, acid folic, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu. Fierul este foarte important pentru organism, de aceea fasolea se recomanda persoanelor care sufera de astenie, anemie, apatie, colesterol crescut sau constipatie.

Deoarece contine acid folic, fasolea poate fi consumata, fara restrictii, si de femeile insarcinate. Fasolea regleaza glicemia, contine putine calorii, asa ca poate intra in dieta celor care tin cura de slabire, pentru ca ajuta si normalizeaza digestia. Fibrele solubile din compozitia sa ajuta la digestie si previn constipatia, iar cele insolubile reduc nivelul grasimilor din sange. Sunt persoane care refuza sa consume mancare de fasole din cauza balonarii si eliminarii de gaze, care survine dupa ingerare. Dar aceste persoane nu stiu ca efectele benefice asupra organismului uman sunt cu mult mai mari decat cele doua mici inconveniente care le determina sa ocoleasca fasolea.

Datorita compozitiei sale deosebit de bogate si variate, fasolea are capacitatea de a reduce riscul aparitiei diabetului, dar si a imbunatatirii controlului asupra acestuia. De asemenea, trebuie stiut si ca fasolea ajuta la intarirea sistemului imunitar si la repararea tesutului muscular si a sistemului osos. Fasolea lupta cu infectiile, ajuta la vindecarea ranilor, regularizarea nivelului de enzime si de hormoni din organism. Consumata cu regularitate, fasolea ajuta digestia, previne constipatia, cat si aparitia cancerului de colon.

Fasolea este un medicament natural excelent impotriva afectiunilor cardiace, a insuficientei hepatice si surmenajului, are efecte benefice asupra sistemului nervos. Este energizanta, diuretica, remineralizanta, calmanta, depurativa, detoxifica organismul. Fasolea este alba, neagra, pestrita, rosie, rozalie, verde, mica, mare etc. Indiferent de tipul ei are un rol important in mentinerea sanatatii, acesta fiind si moticul pentru care se regaseste in meniul tuturor popoare din lume. (A.M.)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img