vineri, 29 martie, 2024

Soc in lumea handbalului – O componenta a nationalei Suediei se retrage pentru a-si face schimbare de sex

Distribuie:

Publicat:

Louise Sand, jucătoare de 26 de ani din naţionala de handbal a Suediei, şi-a anunţat retragerea din activitate pentru a face o operație de schimbare de sex.

Sand a participat alături de nordice la Campionatul European din 2018, terminat pe locul al şaselea, iar competiţia din Franţa a fost ultima importantă a carierei. De curând, handbalista de culoare a reziliat contractul cu Fleury, echipa din Franţa la care era legitimată, iar luni seară a avut o reacţie cât se poate de sinceră:

"Am cântărit incredibil de mult în ultima perioadă şi am ştiut ce o să fac. M-am născut în corpul greşit. Am rupt contractul cu Fleury. Clubul şi fetele au fost minunate […] Sper că veţi înţelege şi că veţi respecta decizia mea. Acum, este timpul să-mi trăiesc adevărata mea viaţă […] Viaţa este prea scurtă pentru a nu rezolva problemele care se pot rezolva în Suedia de astăzi. Au fost multe zile în care m-am tot întrebat: "De ce sunt aşa? Adoptată, de culoare, lesbiană şi acum transexuală".

Întotdeauna m-am simţit că sunt Loui, nu Louise", a fost mesajul lui Louise.

Marcatoare a 221 de goluri în cele 105 meciuri jucate pentru naţionala Suediei, Louise Sand are o poveste de viaţă aparte. La patru ani, ea a fost adoptată de o familie din Sri Lanka, iar la 12 ani a început să joace hanbal. În momentul în care a ajuns la Saverhof, a devenit şi educatoare la o grădiniţă, post pe care l-a ocupat până în 2017, când a plecat în Franţa, la Brest.

Imediat după anunţ, Louise a primit sute de mesaje de încurajare din partea fanilor sau fostelor colege.

Retragerea lui Louise Sand este a doua lovitură pentru naţionala Suediei, după ce Isabelle Gullden a anunţat că este însărcinată şi nu-şi mai poate ajuta ţara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img