vineri, 29 martie, 2024

SOC:Sevil Shhaideh ar putea fi vicepremier in Guvernul Grindeanu

Distribuie:

Publicat:

Forurile de conducere ale PSD si ALDE – Comitetul Executiv, respectiv Biroul Politic – urmeaza sa aprobe marti lista celor 21 de ministri din viitorul Guvern, ce va fi condus de Sorin Grindeanu. Surse din PSD, citate de Romania TV, spun ca Sevil Shhaideh ar urma sa ocupe doua functii in cabinetul Grindeanu, respectiv atat ca ministru al Dezvoltarii, cat si ca vicepremier. Initial, Shhaideh a fost propusa de PSD pentru postul de premier, insa a fost refuzata de presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse citate de Romania TV, in urma negocierilor, patru nume vehiculate pentru cabinetul Grindeanu au disparut de pe lista oficiala a ministrilor:

– Gabriel Vlase (MAI)

– Georgian Pop (MApN)

– Mihai Tudose (Economie)

– Marius Nica (Transporturi).

Luni seara, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca lista noului Cabinet este gata, viitorul Guvern urmand sa aiba in componenta opt femei, patru ministere fiind alocate partenerilor de la ALDE.

Potrivit unor surse PSD, citate de Romania TV, Sevil Shhaideh care a fost propusa initial de PSD pentru fotoliul de premier, dar a fost refuzata de presedintele Klaus Iohannis, ar urma sa ocupe atat functia de vicepremier in cabinetul Sorin Grindeanu, cat si pe cea de ministru al Dezvoltarii.

Dragnea a precizat ca a terminat luni negocierile cu ALDE pe ministerele pe care le vor prelua marti. “O sa ne transmita care sunt propunerile dumnealor, pentru ca ele trebuie acceptate de premierul desemnat, o sa stie si dumnealor care sunt propunerile noastre, inainte de a intra in CExN. Dar o discutie de principiu cu colegii de la ALDE am avut. Negocierea cu ALDE s-a terminat cu ministerele pe care le vor prelua in responsabilitate colegii de la ALDE, iar pe cele care vor fi gestionate de PSD, aceste propuneri vor fi facute marti”, a spus Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img