vineri, 26 aprilie, 2024

Socant! Dupa ce i-au fost taiate picioarele, a fost ingropat de viu! Poveste REALA ce pare un EXPERIMENT desprins dintr-un film HORROR! VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Scene socante surprinse la marginea Iasului dupa ce un barbat cu handicap a fost lasat sa se chinuie intr-o groapa transformata intr-un cotet • Autoritatile locale parca au stat cu ochii inchisi si, pana cand nu a fost discurtat cazul in media, nu s-a luat nicio masura • Abia ieri s-a luat decizia ca barbatul sa ajunga intr-un centru special

Ani la rand, un barbat in varsta de 50 de ani a trait ca in Evul Mediu, intr-o groapa sapata in pamant, acoperita cu folii de plastic. Barbatul, fara picioare si cu probleme psihice a fost lasat in adapostul ce seamana mai degraba cu un cotet in voia sortii. Vecinii barbatului spun ca a trait in curtea fratelui sau exact ca un animal.

Mircea Ionescu, in varsta de 50 de ani a fost "ingrijit" de catre Ioan, fratele sau mai mic in comuna Schitu Duca. Cel din urma a decis sa nu-l tina sub acelasi acoperis cu sotia si cu cele trei fete ale sale si i-a improvizat adapostul respectiv. Despre modul in care traieste barbatul stia tot satul, dar nimeni nu a facut niciodata nimic.

"Sta de mult timp acolo. Ce sa spun, stie toata lumea. Eu nu am fost niciodata sa-l vad. Am auzit ca fratele lui a sapat o groapa in curte si a pus lemn si folie de plastic, ca un cotet pentru pasari. Noi ce putem face? Fiecare face in curtea lui ce vrea…", a spus un vecin de-al barbatului chinuit.

Cine va fi tras la raspundere?

Cert este ca acest suflet de om a fost practic ingropat de viu si lasat sa sufere. Multi cred ca barbatul care se ocupa de Mircea se folosea de banii pe care ii primea acesta drept pensie de handicap.

"Lucrurile sunt simple! L-a tinut pe fratele lui ca sa-i manance pensia. Ca pe un animal l-a tinut in groapa aia. Eu nu inteleg cum functioneaza lucrurile astea, cine este vinovat pentru asta? Chiar nu poate face nimeni nimic? L-au luat acum si l-au dus intr-un centru dupa ce a venit presa", a completat un alt vecin.

Situatia este extrem de ciudata. In fiecare comuna din tara exista asistenti sociali. Ce fac acesti asistenti? Dumnezeu stie. Este greu de inteles cum, in secolul XXI mai exista persoane maltratate si lasate sa moara in fata legii. In acest caz ar trebui facuta o ancheta ampla. Este inadmisibil ca un om sa fie pus sa locuiasca intr-o groapa, fara ca nimeni sa fie tras la raspundere.

Fratele acestui barbat cu handicap nu poate fi lasat sa scape. S-a folosit de pensia lui mult timp si nu a facut nimic pentru el. Ieri, Mircea a ajuns intr-un centru pentru persoane cu dizabilitati unde va locui pe viitor. Acum, ramane de vazut daca va fi sau nu cineva tras la raspundere.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI va vor tine la curent cu intreaga situatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img