vineri, 29 martie, 2024

SOCANT! Ea este femeia care a SFIDAT MOARTEA! S-a aruncat in gol de la 10.000 de metri inaltime, fara parasuta

Distribuie:

Publicat:

Vesna Vulovic a fost singura persoana din lume care a supravietuit unei caderi de la 10.000 de metri inaltime dupa ce s-a aruncat dintr-un avion.

In ianuarie 1972, Vesna Vulovic era insotitoare de zbor in cadrul liniilor aeriene iugoslave. Atunci cand avionul se afla in coliziune directa cu lantul muntos din fosta Cehoslovacie, femeia s-a decis sa sara pentru a-si salva viata. Cei 27 de pasageri si intregul echipaj au decedat in urma exploziei, scrie descopera.ro.
Fiind blocata in partea din spate a avionului si neputand sa inainteze, femeia a decis sa sara fara parasuta din avion, in timpul caderii aceasta s-a lovit de crengile brazilor, iar stratul de zapada i-a atenuat caderea.

Vulovic a fost salvata de catre un padurar care i-a auzit tipetele. Femeia a fost transportata, de urgenta, la spital unde a stat in coma timp de 10 zile. Craniul sau era fracturat, doua coaste ii erau rupte la fel si pelvisul.

Initial, femeia a fost paralizata de la brau in jos, insa in urma recuperarii acesta a reusit sa munceasca din nou in cadrul liniilor aeriene in cadrul unui post de birou. Vulovic a declarat ca nu si-a putut reaminti niciodata momentul accidentului sau cel in care a fost salvata.

Anchetatorii din acea perioada au sustinut ca a fost amplasata o bomba in avion, in timpul escalei din Copenhaga. Insa nicio persoana nu a fost arestata in urma incidentului.

In 1985, femeia a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a reusit sa supravietuiasca caderii de la o inaltime incredibila fara parasuta. In 2016, Vulovic a murit la varsta de 66 de ani in apartamentul sau din Belgrad, Serbia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img