marți, 19 martie, 2024

SOCANT. Incendiu violent la clubul Bamboo din Capitala. Zeci de persoane au ajuns la spital – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE- 38 de persoane au ajuns la spital in urma incendiului izbucnit noaptea trecuta. Persoana care a fost intubata si ventilata mecanic pare ca si-a revenit. 38 de persoane au ajuns la spitale, 21 transportate cu ambulanţe SMURD şi SABIF, 17 cu mijloace proprii. Incendiul este localizat, se lucreaza pentru lichidarea focarelor izolate şi pentru verificarea spaţiilor interioare, aumentionat reprezentantii ISU Bucuresti.

Nu se cunoaste deocamdata cauza care a dus la producerea incendiului. Aceasta urmeaza sa fie stabilita ulterior.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital.

De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon.

UPDATE – “Ultima informatie in aceasta situatie, care ramane dinamica, este de 35 de persoane care au ajuns la spitale. Din cele 35 de persoane, una singura este in stare grava, intubata, ventilata, in urma unei intoxicatii cu fum si monoxid de carbon, care se afla la Floreasca.Sunt 2 persoane sau 3 cu leziuni traumatice, dintre care una dintre ele la spitalul Sf. Pantelimon cu fractura de coloana, dar care nu este grava, pentru ca a sarit de undeva.Celelalte persoane sunt cu forme usoare de in intoxicatii.
Incendiul este sub control, in curs de lichidare. Cladirea s-a prabusit, mai sunt cateva focare dar care pompierii le lichideaza. Am ramas cu un dispozitiv medical minimal. Pompierii au ramas cu aproximativ 20 de masini de interventii, sa vedem daca nu cumva au ramas persoane prinse acolo.Despre cauze vom vorbi mai tarziu, acum nu putem specula”, a mentionat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne si coordonatorul DSU.

Zeci de persoane au fost ranite in urma unui incendiu violent izbucnit la clubul Bamboo din Capitala. Incendiul a izbucnit in jurul orei 3.30 cand clubul era plin de lume. Ultimul bilant arata ca 35 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum. Din nefericire, o persoana se afla in stare grava, fiind intubata, ventilata mecanic, cu arsuri ale cailor respiratorii.

Mai mult, se pare ca exista posibilitatea ca unele persoane sa nu se fi putut evacua din interior. “Este foarte complicat ceea ce urmeaza sa va spun dar exista o posibilitate ca unele persoane sa nu se fi putut evacuat din interior desi primele echipaje de la detasamentul Baneasa care au ajuns la fata locului au procedat la verificarea interioara a spatiilor”, a spus Daniel Vasile, reprezentantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Capitala.

Autoritatile au activat planul rosu si au trimis la fata locului nu mai putin de 77 de echipaje de pompieri, salvatori de la ambulanta si de la SMURD.

“Dintre toate persoanele transportate la spitale, 20 au fost transportate de ambulanţele SMURD şi SABIF
»La Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulanţe sau deplasare cu mijloace proprii) şi au ramas 3 internate, dintre care unul intubat;

»La Universitar au fost 5 persoane şi au plecat toate persoanele;

»La Pantelimon au fost 5 persoane, 3 au rămas pentru investigaţii;

»La Colentina s-au prezentat 3 persoane şi a rămas una singură internată;

»La Elias s-au prezentat 6 persoane, 4 rămân pentru investigaţii;

»La Spitalul de Arşi nu sunt persoane internate”, au mentionat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img