vineri, 29 martie, 2024

SOCANT: “Lupta impotriva coruptiei, o perdea de fum pentru slabirea democratiei”

Distribuie:

Publicat:

Lupta anticoruptie din Romania este aspru criticata intr-un articol publicat de cotidianul britanic The Guardian. “Ignorarea acestui abuz de putere risca sa incurajeze alte natiuni europene sa-i urmeze exemplul”, scrie David Clark, fostul consilier special la Ministerul de Externe al Marii Britanii, in perioada 1997-2001, in prezent comentator si consultant de politica externa.

Autorul articolului aminteste, in debutul textului, despre populismul din ce in ce tot mai prezent in tari precum Ungaria sau Polonia. “Dar mai exista inca o amenintare care se ascunde in vazul tuturor: abuzul legilor anticoruptie din Romania, o tara deseori daca ca exemplu pentru reformele de succes in Europa centrala si de est”, se arata in articol.

Dincolo de aspectele de suprafata, laudate in UE,  se afla dovezi ca DNA abuzeaza de putere si revine la metode din epoca totalitara pentru a-si urmari scopurile politice, scrie autorul articolului, care aminteste de raportul thinktank-ului Henry Jackson Society. Printre cei care auza DNA de incalcarea drepturilor omului se afla si fostul presedinte Traian Basescu, cel care a initiat prima campanie majora anticoruptie, se mai mentioneaza in articol.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img