vineri, 29 martie, 2024

SOCANT! RAZBOIUL din Ucraina a mai facut 6 victime: LUPTE SANGEROASE in estul tarii

Distribuie:

Publicat:

Cel putin sase persoane au fost ucise luni in estul separatist al Ucrainei, prada in ultimele zile a unei escaladari a violentelor intre fortele ucrainene si rebelii prorusi, dupa instaurarea unui nou armistitiu la sfarsitul lui decembrie, informeaza AFP.

Aceste noi victime, doi soldati ucraineni, doi combatanti rebeli si doi civili, ridica la 11 numarul total de morti din ultimele 48 de ore. Acestea sunt cele mai sangeroase lupte de dupa instaurarea ‘armistitiului nelimitat’ de la sfarsitul lui 2016, scrie agerpres.ro. Armata ucraineana a anuntat ca a pierdut doi soldati in noaptea de duminica spre luni, iar o corespondenta a AFP a vazut trei combatanti rebeli raniti si facuti prizonieri la Avdiivka, oras industrial aflat sub controlul fortelor de la Kiev si situat la zece km nord de fieful rebelilor, Donetk. Doi dintre ei au murit din cauza ranilor.

Luptele se concentreaza la Avdiivka, localitate care a mai fost scena unor violente duminica, precum si in localitatea vecina Piski. “Au loc lupte incontinuu incepand de duminica si atacuri de anvergura asupra pozitiilor noastre’, a declarat pentru AFP un comandant al brigazii 72 a armatei ucrainene. La randul lor, autoritatile separatiste au relatat despre doi civili ucisi in bombardamente ale armatei ucrainene langa Donetk.

Ucraina este de aproape trei ani scena unui conflict in care au murit circa 10.000 de oameni si in care se confrunta fortele proguvernamentale si separatistii prorusi care, potrivit Kievului si Occidentului, sunt sustinuti militar de Rusia, acuzatie dezmintita de Moscova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img