joi, 28 martie, 2024

SOCANT! Soferul unui microbuz SCOLAR s-a urcat baut la volan si a calcat pe cap o fetita de doi ani! In microbuz se aflau elevii pe care acesta ii transporta de la scoala la domiciliu

Distribuie:

Publicat:

 Intamplare de-a dreptul socanta la Iasi, dupa ce soferul unui microbuz scolar a ucis o fetita de doar trei ani • Grav este insa faptul ca barbatul se afla sub influenta bauturilor alcoolice • Intamplarea ar trebuie sa ridice mari semne de intrebare • Este inadmisibil ca soferul unui microbuz scolar sa se urce baut la volan • Politistii ieseni au deschis un dosar penal si fac cercetari in acest caz pentru a stabili intreaga situatie de fapt

Intamplare de-a dreptul socanta la Iasi, dupa ce un sofer a ucis o fetita de doi ani. Totul s-a petrecut ieri, in jurul pranzului, in satul Boureni, din comuna Motca.

Soferul unui microbuz scolar tocmai se urcase la volan pentru a duce mai multi copii spre casa, la finalul orelor. Cumva, nu a observat o fetita de doar doi ani care se afla la marginea drumului si a acrosat-o, izbind-o puternic in zona capului. Martorii au sunat imediat la numarul unic de urgente 112 si au cerut ajutor.

La fata locului s-a deplasat un echipaj medical pentru a-i acorda fetitei primul ajutor. Din nefericire, ranile pe care le-a suferit in urma impactului au fost incompatibile cu viata, iar medicii au fost nevoiti sa declare decesul.

"Am fost solicitati sa intervenim la ora 11:59 la un accident rutier cu victima in sat Boureni, comuna Motca. A fost imediat coordonat un echipaj medical de urgenta cu medic de la substatia Pascani, care la locul solicitarii a gasit o fetita de 2 ani ce prezenta leziuni incompatibile cu viata. Cadrele medicale au constatat decesul", a declarat Nicolai Pralea, purtator de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi.

Dosar penal pentru ucidere din culpa

Politistii ieseni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. "Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. Soferul a ramas fara permis pentru ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice", au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Trupul neinsufletit al fetitei a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru necropsie. In momentul in care s-a petrecut accidentul, copila nu era supravegheata. Totusi, barbatul care se afla la volanul microbuzului scolar se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii rutieri care au ajuns la fata locului l-au testat pe barbat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0.08 miligrame alcool pur in aerul expirat. Aceasta valoare nu este una extrem de mare, insa este inadmisibil ca un sofer de microbuz scolar sa se urce la volan dupa ce a consumat alcool.

De-a lungul timpului, la Iasi si in alte zone ale tarii au mai fost semnalate cazuri in care soferii microbuzelor scolare se urcau bauti la volan sau conduceau haotic. In acest caz, cercetarile continua si urmeaza sa se stabileasca cu exactitate ce s-a intamplat. Ieri mai multe persoane au fost audiate de politisti.

Soferul care a ucis fetita se numeste Neculai Acatrinei. El este angajat al primariei Motca si lucreaza ca sofer de prin anul 2005. Ciudat este faptul ca anul trecut a mai ramas o data fara permisul de conducere, tot din cauza unor abateri rutiere. Povestea tragica a inceput ieri, in jurul pranzului, cand Acatrinei a oprit microbuzul scolar in fata casei familiei Plescan.

Mama fetitei decedate a iesit la poarta de mana cu aceasta, pentru a-si intampina fiul care se afla in microbuzul scolar. Pentru o fractiune de secunda, aceasta a scapat-o din ochi, iar micuta a ajuns foarte aproape de una din rotile microbuzului. Cand a plecat de pe loc, Acatrinei nu a observat-o si a calcat-o pe cap. Practic, copila nu a mai avut nicio sansa, leziunile fiind incompatibile cu viata.

"Soferul este angajatul primariei. Am aflat ca era baut. Organele legii sa-si faca datoria, eu nu am ce spune mai mult. El a mai avut probleme anul trecut, cand a ramas fara permis, dar nu mai stiu din ce motiv", a declarat primarul comunei Motca, Hobinca Constantin Serioja.

In microbuzul scolar se aflau mai multi elevi care au asistat la scena parca desprinsa dintr-un film de groaza. Oficialii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au transmis ca sunt profund marcati de tragedie si transmit condoleante familiei! Pe de alta parte, acestia arata ca elevii care au asistat la nefericitul incident necesita consiliere psihologica!

Familia fetitei se pregateste acum de inmormantare. Dumnezeu sa o ierte!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img