sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Socant! Un barbat a murit din cauza caniculei, iar altul se zbate intre viata si moarte. Apa rece pare sa fi fost otrava pentru ei – GALERIE FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Intamplari halucinante la Iasi din cauza caniculei. Un barbat a murit, iar altul se zbate intre viata si moarte, dar cu toate acestea cetatenii nu constientizeaza pericolul si stau in soare ore intregi. Joi seara un barbat din comuna Grajduri  a avut nevoie de ajutor dupa ce i s-a facut rau. 

Costel Niculita, in varsta de 49 de ani, a mers impreuna cu fratele sau la munca. Dupa mai multe ore petrecute pe camp, cei doi barbati au ajuns in curtea unui vecin pe care il ajutase. Costel a baut niste apa, iar dupa cateva minute le-a spus celor de langa el ca nu se simte prea bine. In scurt timp barbatul a inceput sa tremure, iar fratele acestuia a iesit in drum sa ceara ajutor. 

ambulanta se afla prin zona si a fost oprita de barbat. Echipajul medical i-a dat primul ajutor barbatului, iar mai apoi l-a transportat la Spitalul “Sfantul Spiridon” din Iasi. Dupa cateva ore petrecute pe patul de spital barbatul si-a dat ultima suflare. Chiar daca medicii au depus eforturi supraomenesti nu au mai putut face nimic pentru barbat, declarand decesul. 

“El a fost plecat cu sotul meu la treaba. Dupa ce s-au intors de pe camp s-au oprit la oamenii pe care i-au ajutat. Costel a baut niste apa rece, iar mai apoi a spus ca se simte rau. Sotul a iesit in drum si chiar atunci trecea o salvare prin fata si a oprit-o. L-a dus la spital, dar a murit. Nu au mai avut ce sa-i faca”, a spus Maricica Niculita, cumnata barbatului.

Pericol la orice pas

Localnicii spun ca barbatul ar fi murit din cauza ca a stat foarte mult timp in soare si a baut apoi apa rece. “Am auzit ce s-a intamplat. Cred ca a stat mult timp in caldura si i s-a facut rau cand a baut apa rece. Nu e vreme de stat pe camp acum, e nenorocire”, a completat un vecin de-al barbatului. 

In aceeasi zi, la cativa kilometri distanta, in comuna Vladeni un alt barbat avea nevoie de ajutorul medicilor dupa ce a stat foarte mult timp in soare. Ioan Bulgaru in varsta de 60 de ani a muncit mai multe zile la un vecin, la cules de fasole. In cursul dupa-amiezii de joi barbatul s-a simtit rau si a cazut. Martorii au cerut ajutor, apeland numarul unic de urgente 112, iar la fata locului a ajuns un echipaj medical care i-a acordat primele ingrijiri. 

Ulterior a fost transportat la spital, in coma, insa medicii sunt rezervati in ceea ce priveste sansele lui de supravietuire. Iasul este sub cod portocaliu de canicula, insa cetatenii parca vor sa tina piept naturii. 

Aceasta “lupta” nu este deloc egala si singurii care au de pierdut sunt oamenii. Ieri, la Iasi, mai multe persoane au avut nevoie de ajutor dupa ce li s-au facut rau din cauza caldurii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img