vineri, 29 martie, 2024

SOCANT! Un tanar din Iasi a murit in chinuri groaznice pe fundul raului Bistrita! Se afla in microbuzul MORTII! Trei morti dintr-o singura familie – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Un tanar din Iasi si-a pierdut viata in teribilul accident din judetul Neamt • Masina in care se aflau zece persoane a plonjat in raul Bistrita, iar noua persoane si-au pierdut viata • Politistii au deschis un dosar penal si fac cercetari pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat • Unele voci spun ca microbuzul ar fi avut o defectiune

Accident ingrozitor in judetul Neamt. Un tanar, in varsta de 19 ani, din comuna ieseana Deleni, a murit in chinuri groaznice. In noaptea de 4 spre 5 aprilie, un microbuz cu zece persoane a plonjat de pe un pod si a ajuns in canalul de aductiune al raului Bistrita, in zona podului de la Viisoara.

Accidentul s-a produs la ora 00:53, iar cateva minute mai tarziu, in urma apelului la numarul unic de urgente 112, a fost activat planul rosu de interventie. Apelul a fost dat de soferul unui alt microbuz care circula in spate, cele doua autovehicule venind in tandem de la Arad, cu mai multi angajati de la aceeasi firma unde lucrau ca muncitori forestieri si se deplasau spre Savinesti si Podoleni.

Un singur om a reusit sa iasa inainte ca microbuzul sa se scufunde. Prima ambulanta l-a dus la spital in stare de soc. Acesta era pasager pe unul din locurile din fata. Supravietuitorul are o plaga la nivelul scalpului si este stabil.

 

Miercuri noaptea, din cele noua persoane care se mai aflau in microbuz, au fost extrase doar sapte, insa in ciuda eforturilor depuse de echipajele de interventie si a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate. S-au continuat cautarile cu scafandri si barci pneumatice. In locul in care a ajuns microbuzul apa are o adancime de 7 metri.

S-au mai solicitat scafandri de la ISU Suceava si Botosani, pentru continuarea cautarilor. Ieri-dimineata, in jurul orei 8:30, scafandrii au recuperat una din cele doua persoane date disparute. Recuperarea s-a facut de un echipaj de cautare cu barca, cu ajutorul cangii. In jurul orei 9:00, a fost gasita si ultima persoana, tot cu ajutorul cangii.

 

Un tanar chinuit de soarta

Constantin Lupu, in varsta de 19 ani, era din comuna iesean Deleni. Acesta se afla in microbuz impreuna cu doi verisori de-ai sai. Toti au murit in chinuri groaznice. Din cate se pare, tanarul din Deleni a ramas fara mama la varsta de patru ani si facea parte dintr-o familie nevoiasa. De ceva timp lucra departe de casa si calatorea destul de des. "Era un baiat linistit… a ramas fara mama la varsta de patru ani. Lucra pe unde putea. El era intr-un microbuz, iat tatal lui in altul. Dumnezeu sa il ierte!", a spus un apropiat al familiei tanarului decedat.

Politistii din judetul Neamt au deschis un dosar penal. "Politistii au fost sesizati despre producerea unui accident, pe raza localitatii Vaduri, în care a fost implicata o autoutilitara, ce transporta mai multe persoane. Imediat dupa sesizare, la fata locului s-a deplasat cel mai apropiat echipaj de politie, din cadrul Sectiei de Politie Rurala Gârcina, aflat în serviciul de patrulare, dupa care au mai intervenit alte patru echipaje de politie rutiera. Din primele cercetari efectuate la fata locului, s-a stabilit faptul ca un barbat de 25 de ani, din Savinesti, în timp ce conducea o autoutilitara pe DN15, din directia de mers Bicaz-Piatra Neamt, în localitatea Vaduri, înainte de podul ce traverseaza canalul râului Bistrita, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare", au precizat politistii din Neamt.

Astfel, autoutilitara a patruns pe sensul opus de mers, a parasit partea carosabila si a plonjat în albia râului. În urma accidentului, autoutilitara s-a scufundat, fiind scoasa de echipajele ISU Neamt dupa activarea planului rosu de interventie. Din cercetarile preliminare, a rezultat ca accidentul s-ar fi putut produce ca urmare a unei defectiuni la roata stânga spate, aceasta desprinzându-se de autovehicul în momentele premergatoare accidentului. În cauza, a fost întocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, cercetarile fiind în desfasurare sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Piatra Neamt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img