marți, 19 martie, 2024

SOCANT! Zeci de refugiati somalezi, ucisi cu focuri de arma in Marea Rosie

Distribuie:

Publicat:

Treizeci si trei de refugiati somalezi, inclusiv femei si copii, au fost ucisi cu focuri de arma pe ambarcatiunea lor in Marea Rosie, au indicat vineri responsabili din orasul yemenit Hodeida, aflat sub controlul rebelilor siiti, relateaza AFP citat de romaniatv.net

Corpurile neinsufletite ale celor 33 de refugiati au fost transportate la spitale din orasul-port, unde au fost internati si 35 de raniti, a declarat un responsabil din domeniul serviciilor de sanatate, spunand ca nu cunoaste circumstantele atacului. Bilantul de 33 de morti a fost confirmat de un responsabil portuar.
Responsabilul, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, a precizat ca ambarcatiunea cu refugiati a reusit sa acosteze in Hodeida si ca victimele au fost atinse de gloantele unor arme usoare, ceea ce exclude posibilitatea unui atac aerian. El a mai spus ca alte cateva zeci de somalezi care au supravietuit atacului, precum si trei traficanti yemeniti sositi la bordul ambarcatiunii, au fost dusi la inchisoarea centrala din oras. Agentia Saba, aflata sub controlul rebelilor siiti houthi, a afirmat totusi ca refugiatii respectivi au fost atacati in Marea Rosie de aviatia coalitiei arabe conduse de Arabia Saudita. Agentia nu a oferit insa un bilant precis al acestui atac si nu a precizat circumstantele. Nu se stie deocamdata daca refugiatii incercau sa paraseasca Yemenul sau sa se refugieze in aceasta tara.

Yemenul, in pofida razboiului si a crizei umanitare prin care trece, continua sa atraga refugiati din Cornul Africii, care fug de saracia din tara lor. Mai multe tabere de refugiati somalezi exista in sudul Yemenului, dar nici una in regiunea Hodeida, situata mai la nord.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img