vineri, 29 martie, 2024

Societatea civila, primele reactii la PACTUL propus de Viorica Dancila

Distribuie:

Publicat:

Federația "Societatea Civilă Româneacă" a reacționat cu privire la pactul pentru bunăstare, inițiat de Viorica Dăncilă, spunând că susține inițiativa ce poate ajuta și mediul de afaceri. Pe de altă parte, Mihai Fifor îl critică pe liderul ALDE tot din cauza pactului premierului.

"Domnule Tăriceanu, pe dvs nu v-a informat partenerul de alianță că trebuie să susțineți Pactul pentru bunăstarea românilor?", a comentat Mihai Fifor, secretar general PSD, pe Facebook, făcând trimitere către un material în care se menționează faptul că Victor Ponta este deschis pactului inițiat de premier, dar și unei colaborări cu PSD.

O altă reacție a venit din partea Federației "Societatea Civilă Româneacă".

"Susținem inițiativa dvs. în condițiile în care rolul tuturor politicienilor este în primul rând grija prin măsuri-cheie, cu scop social a tuturor cetățenilor țării. De asemenea mediul de afaceri are nevoie de consens politic și civic fără de care economia si dezvoltarea durabilă a României nu pot funcționa corespunzător. Prin propunerea dvs., noi toți avem posibilitatea să vedem dacă partidele parlamentare într-adevăr susțin asemenea măsuri constructive și pentru popor sau reprezintă alte interese decât ale cetățeanului", se arată în răspunsul semnat de președintele Federației Societatea Civilă Românească, Petre Racanel.

Federația "Societatea Civilă Româneacă" (FSCR) reprezintă pensionari, asociații, sindicate, ONG-uri și patronate, potrivit paginii organizației.

Varujan Pambuccian a declarat, luni pentru MEDIAFAX, că grupul parlamentar al minoritățilot naționale a semnat pactul pe care l-a propus Viorica Dăncilă partidelor, precizând că documentul include măsuri de bun simț cu care mai mulți aleși ai grupului au fost de acord.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea își iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img