vineri, 19 aprilie, 2024

Sociologul husean Ciprian Iftimoaei:STRADA A CERUT O ALTA CLASA POLITICA!

Distribuie:

Publicat:

“Intr-un stat democratic, politica se face prin partidele politice. Deocamdata, strada si-a facut treaba. Mingea este la presedintele Klaus Iohannis! Important este si cum vor juca partidele politice. Romania are nevoie de stabilitate politica, avem un Summit Regional al NATO despre care nu se prea vorbeste, politicienii trebuie sa inteleaga ca nu mai merge ca pana acum.

Romania are nevoie de ALTFEL de politicieni, indiferent de partidele politice din care fac parte, de ideologiile, programele si intentiile exprimate. Dupa mai bine de 25 de ani, romanii vor o alta elita (clasa) politica, nu numai la Bucuresti, ci si la Vaslui. Acei politicieni care nu inteleg sa se schimbe, sa plece! Unii trebuie sa plece numaidecat!

Partidele politice trebuie sa se deschisa catre societatea civila si mediile profesionale pentru a recruta, selecta si promova politicieni noi, validati de un trecut profesional curat si de competenta in domeniul lor de activitate. Avem nevoie si de politicieni de vocatie, care sa nu faca politica doar pentru gloria personala, de dragul existentei in spatiul public. Notorietatea si credibilitatea nu sunt suficiente! Acestea trebuie dublate, triplate de angajamentul ferm ca se doreste o ALTFEL de politica, in interesul cetateanului, al comunitatii din care fac parte.

Politicienii trebuie sa se bata nu in declaratii de intentie, ci in proiecte concrete, in rezultatele obtinute, preconizate, asteptate de cetateni. Blatistii, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie trasi pe margine, evacuati din politica. Aceeasi masura trebuie administrata si acelor politicieni care practica non-combatul, care se fofileaza, care cauta motive pentru a nu face nimic, care stau cocotati in functii in virtutea unor conjuncturi favorabile pentru ei. Lasati deoparte combinatiile “toxice” cu unii din mass-media. Acestea nu folosesc nici politicului, nici mass-media. Luati-va consilieri competenti, nu tuteri care sa va cante in struna sau fufe cu care sa va tavaliti pe banul public!

Judetul Vaslui abunda in politicieni blatuiti, non-combat, fofilatori in raport cu partidul dominant – PSD. Nici PSD-ul nu are cum sa se schimbe cu o OPOZITIE de catifea! Politica se face si prin proiecte concrete de dezvoltare a comunitatilor locale, prin masuri si actiuni vizibile, masurabile, nu numai prin declaratii publice. Este nevoie de oameni care sa puna pe masa proiecte, sa le dezbata cu presa de fata, cu cetatenii. In momentul de fata, marketingul electoral nu mai salveaza pe nimeni….

Vrei sa candidezi pentru functia de primar al unei localitati? Ok, vino si spune care este strategia ta, care sunt proiectele cu care vrei sa convingi oamenii, ca ai solutii concrete la probleme concrete. Ai notorietate, ok! Oamenii au incredere in tine, fain! Pune si proiectele pe masa!” scrie sociologul husean pe o pagina de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img