marți, 19 martie, 2024

SOLDAȚII BARLADENI SI-AU SĂRBĂTORIT PATRONUL SPIRITUAL – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Luni 23 aprilie, militarii Armatei României au sărbătorit  Ziua Forţelor Terestre, al

căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă.

Cu această ocazie în unităţile militare din garnizoana Bârlad au avut loc depuneri de coroane pentru omagierea jertfelor înaintaşilor, evocarea tradiţiilor de luptă ale unităţilor, precum şi activităţi sportive şi aplicativ-militare.

Programul manifestărilor organizate de unităţile militare din garnizoana Bârlad a cuprins

competiţii sportive şi aplicativ-militare la care s-au înscris loturile sportive aparţinând unităţilor militare din garnizoană şi cele ale structurilor M.A.I. din Bârlad, in perioada 04-20.04.2018.

Luni începând cu ora 09.00, la sediul unităţilor militare  s-a desfăşurat un ceremonial militar – religios la „Statuia Caporalului Muşat”, precum şi defilarea unităţilor.Începând cu orele 11.30, la sediul Cercului Militar Bârlad a avut loc un simpozion şi un spectacol dedicat Zilei Forţelor Terestre precum şi festivitatea de premiere pentru competiţiile  sportive organizate în perioada 04 -20.04.2018.

De asemenea  în cadrul activităţilor a avut loc si o întâlnire între generaţii la care au participat veterani de război, militari activi şi elevi de colegii militare.

Comandantul Regimentului 52 Artilerie Mixtă, a premiat un elev de colegiu militar care a obţinut rezultate remarcabile în procesul de învăţământ iar Comandantul Batalionului 85 Sprijin Logistic, a recompensat printr-un ajutor umanitar un număr de trei elevi, cu rezultate foarte bune în procesul de învăţământ dar cu o situaţie materială precară.

Trebuie reamintit ca la sediul institutiei militare s-a desfăşurat o expoziţie de tehnică şi echipamente militare, exerciţii demonstrative de tip DRILL TEAM vinerea trecută.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img