vineri, 19 aprilie, 2024

Soldatii turci care cer azil politic spun ca NU au stiut de LOVITURA DE STAT

Distribuie:

Publicat:

Cei opt soldati turci care au fugit in Grecia cu un elicopter sustin ca nu stiau ca participa la o loviura de stat in Turcia si ca doar urmau ordinele superiorilor.

Acestia au fost dusi, duminica, in fata unui judecator in Alexandroupolis si acuzati ca au trecut granita ilegal in Grecia.

Avocatul a patru dintre ei, Vasiliki Marinaki, a declarat la o televiziune ca soldatii urmau ordinele superiorilor de a transporta la spital persoanele ranite pe strazile din Istanbul.

“Asta au facut pana cand au ajuns in bataia gloantelor politiei”, a pus avocatul. “Ei nu au stiut ca este o lovitura de stat si nici nu au participat la ea”, a continuat el.

Cei opt cer azil politic in Grecia si spun ca se tem ca vietile lor ar fi in pericol daca se intorc in Turcia.

Pe de alta parte, Turcia vrea ca “tradatorii” sa fie extradati cat mai curand. Intr-o convorbire telefonica, sambata seara, premierul grec, Alexis Tsipras, i-a transmis presedintelui turc, Recep Erdogan, ca cererile de extradare vor fi procesate rapid, dar respectand legea si tratatele internationale privind drepturile omului.

Amintim ca 265 de persoane au murit in Turcia in urma unei tentative de lovitura de stat.

Peste 6.000 de persoane au fost retinute in urma incidentelor.

Tensiunea inca se simte in Turcia, iar Erdogan le-a cerut sustinatorilor sai sa ramana in strada si saptamana urmatoare pentru ca pericolul nu a trecut complet.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img