vineri, 29 martie, 2024

Solutie nemteasca pentru refugiati: Taxa europeana pe benzina

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Finante al Germaniei, Wolfgang Schauble, a evocat, sambata, ipoteza introducerii unei taxe europene la benzina care, in caz de necesitate, sa poata finanta primirea refugiatilor.

“Daca bugetele nationale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci sa ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxa la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzina”, a declarat ministrul german, intr-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung.

“Astfel, vom avea mijloacele pentru un raspuns european la problema refugiatilor”, a estimat Wolfgang Schauble, opinand ca “solutionarea problemei nu ar trebui sa esueze din cauza unei limitari a fondurilor”.

In opinia sa, evenimentele din Koln – o serie de agresiuni, in special de natura sexuala, atribuite unor migranti, comise in noaptea de Anul Nou – “amplifica presiunea” pentru a gasi cat mai repede “o solutie la problema controlului la frontierele externe ale UE”.

“Problema trebuie sa fie reglata la nivel european. In caz contrar, nu doar Germania va suporta consecintele, dupa cum par sa creada unii, ci si vecinii nostri si tarile din Balcani, inclusiv Grecia, care vor fi masiv afectate”, a continuat ministrul, atentionand ca, daca problema nu va fi rezolvata la acest nivel (european), “ea va fi solutionata la nivelul frontierelor nationale, insa aceasta va fi cea mai rea dintre solutii” si “Europa se va pomeni intr-o criza si mai mare”.

Wolfgang Schauble si-a exprimat regretul ca “lucrurile se desfasoara prea lent in Europa” si a afirmat ca o sustine in totalitate pe Angela Merkel, cancelarul federal german, in gasirea unei solutii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img