vineri, 29 martie, 2024

Sondaj: germanii ar vrea sa atraga migranti calificati, dar dau vina pe guvernul incapabil sa se ocupe de refugiati

Distribuie:

Publicat:

Germanii sunt în general favorabili atragerii în ţară de imigranţi calificaţi, dar consideră guvernul incapabil să trateze problemele refugiaţilor, indică un sondaj dat publicităţii marţi, preluat de dpa, informează Agerpres.

Din cei 3.000 de respondenţi, 68% au fost de acord cu afirmaţia: 'Guvernul federal nu are un plan despre cum să se ocupe de refugiaţi în Germania'. La aceeaşi întrebare, 17% au răspuns negativ, iar 14% nu au avut o opinie.

Potrivit sondajului, 53% dintre respondenţi s-au declarat favorabili acceptării unu număr mai mare migranţi înalt calificaţi în viitor.

Procentul a scăzut la 35% în ce priveşte primirea de refugiaţi din zone de război sau război civil, în timp ce doar 23% au fost de acord cu primirea de migranţi economici.

Sondajul a relevat că scepticismul în privinţa migraţiei nu are la bază în primul rând teama de competiţie pentru locuri de muncă şi locuinţe.

În schimb, 86% dintre intervievaţi au spus că sunt îngrijoraţi că extremismul de dreapta şi violenţele rasiste sunt în creştere în urma migraţiei, iar 73% s-au declarat preocupaţi că infracţiunile şi atacurile teroriste s-ar putea înmulţi.

Ancheta de opinie a mai scos la iveală şi că migraţia se află printre principalele preocupări ale germanilor pentru următoarele două decenii.

Solicitaţi să indice cele mai mari provocări cu care se confruntă Germania, 27% au răspuns: 'migraţia, refugiaţii şi azilul', urmate de 'justiţia socială' (22%), schimbările climatice şi mediul (13%).

Politica externă, digitalizarea, educaţia şi locurile de muncă au fost plasate mai jos pe listă, care nu a inclus printre opţiuni terorismul şi securitatea internă.

Sondajul a fost întreprins la sfârşitul anului trecut de Fundaţia Friedrich Ebert, care are legături cu Partidul Social-Democrat german (SPD).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img