vineri, 26 aprilie, 2024

SONDAJ/Jumatate din germani se asteapta ca economia tarii lor sa se inrautateasca in urmatorii ani

Distribuie:

Publicat:

Jumătate din germani se aşteaptă ca economia ţării lor să se înrăutăţească în următorii ani, conform unui nou studiu comandat de posturile RTL şi n-tv, informează AGERPRES.

Numai 14% dintre germani se aşteaptă la o îmbunătăţire economică în următorii câţiva ani, iar 34% se aşteaptă ca lucrurile să rămână neschimbate, arată ancheta socială, publicată luni.

Sondajul a constatat că există diferenţe semnificative între landurile germane, locuitorii din Saxonia şi Turingia aşteptând cele mai multe pozitive rezultate.

În Saxonia, 30% dintre participanţi au spus că se aşteaptă ca situaţia economică din landul lor să se îmbunătăţească în următorii ani, 26% aşteptându-se la o recesiune. În Turingia, 29% estimează o dezvoltare economică pozitivă.

În celelalte zone, aşteptările pentru viitor au fost mai puţin optimiste. În regiunea Saarland, 64% dintre participanţi au spus că ei cred că situaţia economică se va înrăutăţi. Răspunsuri similare au fost consemnate şi în restul ţării.

Sondajul a fost efectuat între 25 iunie şi 11 iulie, cu 500 participanţi din fiecare land, cu excepţia Bremenului, care nu a fost inclus în studiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img