marți, 19 martie, 2024

Soprana Angela Gheorghiu, premiata in cadrul ceremoniei Premiilor Culturale Europene de la Dresda

Distribuie:

Publicat:

Soprana romana Angela Gheorghiu va fi premiata in cadrul ceremoniei Premiilor Culturale Europene (European Cultural Awards), care va avea loc pe 2 octombrie, la Dresda.

Editia de anul acesta a evenimentului este dedicata implinirii a 25 de ani de la unirea Germaniei.

Evenimentul, care se va desfasura in biserica Frauenkirche – simbol al reconcilierii si al pacii, va reprezenta o trecere in revista a realizarilor culturale dinaintea si din timpul Germaniei unite, informeaza site-ul europaeische-kulturstiftung.de.

Programul muzical al serii va fi asigurat de soprana Angela Gheorghiu, de tenorul german Jonas Kaufmann si de Filarmonica de Tineret a Marii Baltice, sub bagheta lui Kristjan Järvi, care vor primi, de asemenea, trofee realizate de sculptorul Sven Schubert.

Printre castigatorii care vor fi prezenti la gala se mai numara actorul si muzicianul Manfred King, pictorul si sculptorul Georg Baselitz, actrita Katrin Sass si fostul prim-ministru spaniol Felipe González.

Premiile culturale europene (European Cultural Awards/ die Europäischen Kulturpreise) sunt acordate de Fundatia Culturala Pro Europa, care a fost infiintata, la Basel, in anul 1993, in cooperare cu Fundatia Frauenkirche, Dresda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img