vineri, 19 aprilie, 2024

Sorin Ovidiu Vantu, mesaj neasteptat pentru protestatari: “Sa va ia dracu, pe voi si mitingul vostru”

Distribuie:

Publicat:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la opt ani de inchisoare cu executare, a scris un lung mesaj pe pagina sa de Facebook in care ii indeamna pe oamenii din Romania sa se alature celor veniti din strainatate pentru mitingul din 10 august. Vintu spune ca o asemenea adunare ar putea sa-i faca pe politicieni sa fie mai responsabili si ar putea genera schimbarea sistemului.

„Sa va ia dracu, pe voi si mitingul vostru“, e inceputul mesajului lui Vantu, om de afaceri care executa o pedeapsa de 8 ani pentru devalizarea FNI, pe pagina sa de Facebook.

„Prin ceea ce ati hotarat sa faceti in ziua de 10 august, mi-ati aratat ca sunt un dobitoc si urasc cand cineva imi produce astfel de revelatie. Am fost convins ca proiectul «partenerilor nostri strategici» de a ne distruge identitatea nationala va avea succes din cauza voastra, a celor care, cu doar cateva sute de euro sau dolari in buzunare, cu una sau doua valize bucsite cu boarfe, ati luat drumul pribegilor. Eram convins ca veti fi asimilati, voi, copii vostri si, incetul cu incetul, familiile si prietenii ramasi acasa. Nu doar ca nu au reusit sa va asimileze, dar la primul semnal ca va este amenintata casa, casa voastra adevarata, ati sarit cu mic cu mare, ati lasat totul balta (intocmai ca stramosii vostri cand navaleau turcii sau tatarii) si v-ati repezit sa o aparati. Ca pericolul este real sau nu, voi asa credeti si actionati in consecinta“, a scris omul de afaceri. 

„Bai generatie din Moldova, bai generatie din Ardeal, bai generatie din Muntenia, mitingul din 10 august trebuie sa fie si mitingul tau. Acest miting depaseste cu mult ca semnificatie un simplu miting anti-PSD. Daca veti participa si voi, el va deveni un miting pentru Romania. Reunirea pribegilor nostri cu voi va putea sa marcheze reunificarea spirituala a intregii natii romane. Acest miting va arata nu doar PSD-ului, ci tuturor politicienilor romani, tuturor cancelarilor lumii, ca romanii sunt o nuca greu de spart, ca au casa lor si ca nu o vor ceda nimanui fara lupta, ca a venit vremea ca politicienii sa-si onoreze obligatiile si sa creeze aici civilizatia materiala a occidentalilor“, mai spune fostul patron al Realitatea si al mai multor ziare. 

Este pentru prima data, generatie, cand te indemn sa participi la un miting. Avand si participarea ta, el ar putea sa provoace o resurectie morala a intregii societati, ar putea genera schimbarea sistemului politic, i-ar putea responsabiliza cu adevarat pe cei care, din patru in patru ani, iti cersesc votul. Daca as fi avut cum, inclusiv eu as fi fost acolo si as urla alaturi de voi: „Jos prostii, jos mincinosii, jos incapabilii!”“, a completat Vintu. 

Omul de afaceri nu l-a uitat nici pe Klaus Iohannis: „Din motive lesne de inteles eu m-as abtine de la „Jos penalii!”, lucru pe care cel care a ciordit un pogon de case din Sibiu nu are bunul simt sa il faca“. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img