marți, 16 aprilie, 2024

Sorina Matei intervine in scandalul momentului: ”Cu Cotroceniul la psiholog…”

Distribuie:

Publicat:

Sorina Matei intervine in scandalul momentului, dupa ce un judecator CCR a afirmat faptul ca s-a pus presiune pe el, presiuni venite din partea consilierului prezidential, Simina Tanasescu. Jurnalista afirma ca presedintele Klaus Iohannis nu poate sa revoce un judecator CCR, nu are baza legala de a face acest lucru, tinand cont ca judecatorii CCR sunt ''inamovibili''. Iata ce a scris jurnalista pe retelele de socializare: 

Judecatorul CCR, Petre Lazaroiu, santajat de acolitii lui Klaus Iohannis – AUDIO

„Cu Cotroceniul la psiholog

1. C.Danilet zice ca a trimis sesizare la CCR si ca n-a trimis nimic, nici sesizare, nici solicitare, n-a cerut niciun decret de la Cotroceni. Cotroceniul zice ca a trimis+cerut de la ei.
2. C.Danilet scrie ca da in judecata CCR. Cotroceniul zice ca ii da pe ei.
3. Klaus I. zice ca nu poate da decret ca n-are atributii, ca n-are lege.
4. Simina T. ii zice dupa aceea lui P.Lazaroiu ca ar putea da decret chit ca stie ca n-are lege si nu poate. Pretext? Ca Danilet i-ar da pe ei in judecata in sesizarea pe care Danilet zice a trimis-o de fapt la CCR. So, un pretext, un motiv/ argument fake.

Ce spune Presedintele CCR despre scandalul momentului! Este o stare de insecuritate. Un decret de revocare va fi atacat!

Facts.
Presedintele nu poate da decret de revocare a unui judecator CCR.
Nu exista lege. N-are baza legala.
In plus, judecatorii CCR sunt inamovibili, potrivit legilor si Constitutiei (art.145 Constitutie).
Daca Klaus I. da decret, nu are ce lege sa invoce, e ca si cum cineva de pe facebook ar da un decret ca maine sa ploua. Are fix aceeasi valoare juridica.”, scrie Sorina Matei, pe Facebook.

Petre Lazaroiu, care a votat in favoarea revocarii Laurei Codruta Kovesi, a declarat vineri ca fost cautat de consilierul prezidential Simina Lazarescu, ce i-a spus ca se pune in discutie revocarea sa, dupa ce un ONG i-a cerut acest lucru presedintelui Iohannis.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca Simina Tanasescu se afla in concediu de odihna, iar discutia a fost una pur teoretica pe marginea solicitarii asociatiei civice VeDem Just. Mai mult, sursa citata sustine ca nu este implicata Administratia Prezidentiala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img