marți, 19 martie, 2024

SOSEAUA DE CENTURA A DEVENIT “ STRADA SPERANTEI” PENTRU BARLADENI

Distribuie:

Publicat:

  A fost odata ca niciodata o printesa numita Barlad ce  astepta ca visul sa i se indeplineasca: sa fie plimbata de Fat-Frumos pe o sosea de centura. Au venit multi petitori politicieni care i-au promis ca visul acesteia va deveni realitate. Unii au inaintat si termene care S-au dovedit frumoase baloane de sapun. Dupa atatia ani nu putem vorbi, nici macar in 2017 de aceasta sosea atat de necesara unui oras si locuitorilor sai.                                

Din ciclul “ chichite legislative” licitatia pentru constructia acesteia a fost contestata. De ce? Pentru ca functionarii Companiei Nationalele Administrare a Infrastructurii  au uitat sa raspunda, in termenul legal, contestatiilor. Concret, conform calendarului stabilit firmele doritoare puteau pana pe 21 septembrie sa-si depuna dosarele. Trei societati si fost interesate de acest proiect, iar pe 16 octombrie trebuia sa cunoastem castigatorul. Dar , surpriza! Doar 3 contestatii au fost depuse toate la adresa organizatorului.                                         

Prima a fost depusa pe 18 septembrie „impotriva  lipsei raspunsului la notificarea prealabila privind procedura de atribuire «Proiectare si executie Varianta de ocolire a municipiului Barlad»”. Solicitantul arata ca pe 11 septembrie a trimis o “notificare prealabila de remediere impotriva clarificarii nr. 2 publicate de CNAIR pe 31 august”, insa nu a primit un raspuns in termenul legal.                                              

Urmatoarea a fost inregistrata 27 septembrie si avea aceeasi directie. Prin  urmare se solicita suspendarea procedurii de licitatie pe motiv ca „s-au produs prejudicii la nivelul subscrisei (atat de natura umana, manageriala, de timp si bani), deoarece am demonstrat ca s-au incalcat principiul tratamentului egal, al nediscriminarii, transparentei si asumarii raspunderii (prin insasi alegerea autoritatii contractante de a nu publica raspunsurile la clarificari)”.Ultima plangere a fost depusa  pe 11 octombrie, mentionandu-se ca CNAIR nu a raspuns in termenul legal la o notificare prealabila formulata tocmai luna trecuta. Dupa ce vor raspunde specialistii drumurilor romanesti , raspunsul il vom afla pe 19 noiembrie, ora 18.  
 
Asadar, Cosanzeana Barlad mai are de asteptat, dar poate cand va fi bunica isi va plimba, macar nepotii sau stranepotii pe soseaua mult asteptata. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img