vineri, 26 aprilie, 2024

Sotia lui Klaus Iohannis, vizata de Parchetul General!

Distribuie:

Publicat:

Carmen Iohannis, sotia presedintelui Romaniei, urmeaza sa fie audiata de procurorii Parchetului General joia viitoare, potrivit unor surse avizate.

Este vorba despre dosarul deschis ca urmare a plangerii formulate de luju.ro.

Dosarul deschis ca urmare a unei plangeri formulate pe numele sotilor Iohannis si al unui notar este instrumentat de Parchetul General, procurorul care face ancheta fiind Cristian Lazar.

Potrivit surselor citate, notarul reclamat, Bucsa Radu Gabriel, a fost audiat, fiind ridicate documente de la cabinetul lui notarial. Totodata, magistratul a solicitat dosarele instrumentat la PCA Alba Iulia pe numele lui Carmen Iohannis.

Redactia Lumeajustitiei.ro a depus sesizare penala la DNA impotriva sotilor Klaus si Carmen Iohannis la inceputul lunii mai, in sesizare fiind vizat si un notar. Faptele sesizate sunt abuz in serviciu, fals, spalare de bani si grup infractional organizat, privind obtinerea nelegala a sumei de 320.000 euro.

Plangerea vizeaza doua imobile din centrul Sibiului, in posesia carora familia Iohannis ar fi intrat incepand cu anul 1999, mentionand ca de pe urma inchirierii unuia dintre acestea ar fi incasat 320.000 euro.

"In ultimii 14 ani, sotii Iohannis si Ioan Bastea au castigat cate 320.000 euro (640.000 euro in total) din inchirierea acestui spatiu comercial, potrivit contractelor de inchiriere. Astfel, trei din cele sase „case”, cate sunt consemnate, in total, in declaratia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniti din inchirierea acestui spatiu comercial, patru din cele sase „case” ale presedintelui Romaniei – cele trei mentionate mai sus si spatiul comercial de sine statator – au o origine juridica considerata de instante ilegala", arata luju.ro in plangere.

Liderul PSD se intreba, luni, care este cursul acestui dosar, in contextul discutiilor despre presupuse ilegalitati care nu sunt investigate.

"Se mai vorbeste ceva? Nu. Probabil ca e undeva ascuns intr-un sertar dosarul ala", spunea Liviu Dragnea dupa sedinta CEx.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img