marți, 19 martie, 2024

SPA-UL BARLADEAN, GAURA NEAGRA DIN BUGET!

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii trecute angajatii Centrului de Revitalizare si Loisir au avut motive de sarbatoare-au  aniversat doi ani de la infiintare . Daca la ei a predominat sentimentul bucuriei , barladenii sunt cei care au si raman cu un gust amar. In tot acest timp, 24 de luni, SPA-ul nu a intrat pe auto-finantare si luna de luna imprumutul si salariile sunt platite de autoritatea locala, respectiv Directia de Administrare a Pietelor, Parcarilor si Cimitire. Suma de plata este una impresionanta ( 52.000 de lei pentru ambele obiective , SPA-ul si Cinematograful Victoria,  la care se adauga comisioanele in valoare de 98.000 de lei anual).                                                         

Nici pana la aceasta data nu a fost incheiat contractul cu Casa Judeteana de
Asigurari de Sanatate Vaslui pentru decontarea serviciilor medicale , oficialii declarand ca situatia juridica nu permite acest lucru. Cert este , ca nu s-a dorit niciodata ca aceasta investitie sa fie rentabila dovada fiind si prezenta extrem de scazuta in cadrul evenimentului de promovare. Cativa pensionari au fost cei care au calcat pragul investitiei de fite! Nu putem vorbi despre pachete promotionale ,  mediatizare corespunzatoare sau oferirea de informatii care sa ajunga la eventualul public interesat. Cu ce s-au evidentiat in acest timp? Cu multe zile libere acordate legal in conditiile in care, exact atunci multi dintre potentialii clienti doreau sa se rasfete.                                                                                                                      

SPA DE FITE INTR-UN ORAS PLIN DE GROPI.                                                  

Pentru realizarea investitiei Directia Pietelor , Parcarilor si Cimitirelor din cadrul Primariei Barlad  a facut un imprumut la CEC in valoare de 11 milioane de lei noi (aproximativ 2,5 milioane euro) cu rambursare in 25 de ani.

Reabilitarea fostei Bai comunale a inceput in 2012 ,imobilul adaposteste o piscina acoperita (singura din oras) care are sisteme moderne de filtrare a apei, incalzire, dezaburire, etc. In plus, sunt sali de sauna umeda si uscata, incaperi de fitness, masaj, aerobic, chiar si o sala de relaxare. Reabilitarea cladirii a costat aproximativ 2,8 milioane lei noi.

Dincolo de costurile platite pentru reabilitarea imobilelor au mai fost investiti alti bani pentru dotarile interioare: mobilier, aparatura etc. In total, investitia ajungea, in perioada respectiva, la suma  11 milioane lei noi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img