vineri, 29 martie, 2024

Spania a castigat Campionatul European U21

Distribuie:

Publicat:

Spania U21 a câștigat finala Campionatului European U21 la fotbal, după ce s-a impus cu 2-1 în fața Germaniei. Ibericii au marcat câte un gol pe repriză, în timp ce reușita nemților a venit pe finalul meciului.

Partida s-a jucat la Udine, pe ”Dacia Arena”, unde au luat parte peste 20.000 de suporteri. Spania a arătat mult mai bine încă din startul meciului, iar evoluția s-a concretizat cu un prim gol în minutul 7. Fabian Ruiz a deschis scorul cu o execuție personală spectaculoasă de la marginea careului. Atacurile spaniolilor au continuat, nemții au început să iasă și ei mai mult la joc, dar până la pauză nu s-a mai marcat. În partea secundă, Germania a abordat o strategie mai ofensivă, dar nu a fost suficient. Atacurile nu au dat prea mari probleme Spaniei.

Golul doi a venit în minutul 69. Cel care a marcat a fost Dani Olmo, jucător legitimat la Dinamo Zagreb, care a beneficiat de o eroare a portarului Alexander Nubel. Acesta a respins greșit un balon în față, iar mijlocașul, aflat pe fază, l-a lobat și a înscris. Golul Germaniei a venit în ultimele minute ale partidei. Nadiem Amiri a închis tabela la 2-1.

Echipele de start:

Spania: Silvera – Aguirregabiria, Nunez, Vallejo, Junior – Roca, Ruiz – Olmo, Ceballos, Fornals – Oyarzabal

Germania: Nubel – Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs – Serdar, Eggestein, Dahoud – Oztunali, Waldschmidt, Amiri

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img