joi, 28 martie, 2024

Spiri(dusi) in cautarea aurului

Distribuie:

Publicat:

O viață-ntreagă alergăm după aparențe, visuri, perfecțiune și împlinire. Bineînțeles, aici ego-ul joacă rolul principal (în propria dramă).
Mereu vreau mai mult. Am role? Vreau bicicletă! Am bicicletă? Vreau mașină! Am mașină? Vreau tren! Am tren? Vreau avion!!! Și câte și mai câte.

Bineînțeles că nu este rău să vrei mai mult, să spargi limitele, să evoluezi. Doar că uneori ne aruncăm aiurea asupra unor lucruri care ne-ar putea influența negativ, doar pentru că ”sună bine”. Dar în spate, în spatele acestor lucruri, avem un suflet, o ființă care a obosit să tot fugă, și așteaptă să respire. Se sufocă la gândul că ”trebuie, trebuie, trebuie!” O dată și-o dată va claca și atunci ne vom întreba de ce? De ce am alergat ca un nebun, și pentru cine? Mie mi-era de-ajuns să privesc cerul și s-ascult puțină muzică. Dar în veci n-am timp!

Șeful urlă după mine, vecinii se uită chiorâș dacă n-am curățat grădina, și mă mai și iau la rost, întrebându-mă de ce am atâtea buruieni în propria grădină. Încetați! În viața voastră chiar totul este perfect? Oare Titanicul se va răsturna din nou doar pentru că vreau să trăiesc așa cum știu? Sunt titirezul vostru? Dacă nu mă-nvârtiți, eu nu știu care-i direcția?

Am întrebat ceva, am fost certat, n-am întrebat, iar m-au certat. Eu nici cum nu ies bine în minunata ecuație. Așa că, frumușel-frumușel, mă voi sustrage și-i voi lăsa să calculeze mai departe. Voi privi de sus cum își bat capul pentru mine. Voi râde de inteligența lor care se pierde în scopuri mărunte. Fiecare are-o viață, dar puțini văd asta. Mereu va fi interesant să judec pe-altcineva, să iscodesc zvonuri despre Xulescu sau să-l ridic în slăvi pe Zetulescu fiindcă tocmai ne-am bătut joc de cineva.

Asta e viața. Și mă-ntreb de multe ori: oare ce e mai bine? Să-i urăști pe cei care ți-au dat o palmă, sau să țintești mai sus, zâmbind și spunându-le: nu mă doare. Dă mai tare dacă ai curaj.
Se spune că un simplu zâmbet poate cuceri inimi, dar, mai presus de toate, poate descuia minți adânc ferecate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img