joi, 25 aprilie, 2024

Spitalele din judet primesc bani de la UE

Distribuie:

Publicat:

 

Spitalele din judetul Vaslui vor primi de la Uniunea Europeana o parte din banii cheltuiti inca din 2014 pentru dotari si investitii.

 

Pana la sfarsitul acestui an, spitalele din Barlad si Husi ar trebui sa primeasca pana la 3.13 milioane de lei, in timp ce Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui doar 1.475 milioane lei.

 

Ministerul Sanatatii a reusit sa acceseze doua noi proiecte prin Programul Operational Regional 2017-2019, cu ajutorul carora spitalele isi vor recupera investitiile.

 

In judetul Vaslui vor fi rambursate cheltuielile facute pentru ridicarea standardelor serviciilor medicale asigurate prin Unitatile de Primiri Urgente de la SJU Vaslui si spitalele municipale "Elena Beldiman" Barlad si "Dimitrie Castroian" Husi.

 

SJU a solicitat initial 1.694.055 lei, iar celelalte doua spitale 1.375 milioane lei.

 

In final, suma totala alocata judetului Vaslui este de 2.028.995,66 lei.

 

O alta sursa de recuperare a banilor investiti in dotari este "Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu pentru populatia judetelor Vaslui, Bacau si Neamt".

 

Din cele peste 3,555 milioane de lei solicitate de cele trei spitale vasluiene, a fost acordata suma de 2.577.706,08 lei.

Contractele de finantare au fost semnate si pana la finalul acestui an banii vor ajunge fie in conturile directe ale spitalelor, fie in functie de sursa de finantare a cheltuielilor declarate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img