sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Spitalul Barlad:”Unul face, altul trage!”

Distribuie:

Publicat:

Situatie nemaintalnita la Spitalul de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad dupa ce unitatea sanitara a trecut prin filtrul DSP Botosani, saptamana trecuta.

Dupa ce reprezentantii DSP Botosani au efectuat un control in majoritatea unitatilor sanitare din judet, control soldat cu amenzi la unitatea din Barlad, incasate de sefii de sectie dar si de asistentele sefe, din pricina neregulilor gasite, astazi la unitatea in cauza tot personalul se revolta si arunca cu acuzatii in stanga si in drepta.

Rascoala porneste din faptul ca, asistentele medicale si infirmierele din cele mai multe sectii s-au trezit din senin ca li se cere sa faca “cheta” pentru a plati amenzile incasate de sefii lor. Desi valoarea fiecarei amenzi este de doar 500 de lei, pentru sefii de sectii suma pare a fi una mare si astfel au decis sa fie impartita la numarul de angajati din fiecare sectie, in asa fel incat fiecare sa contribuie in mod egal la “nedreptatea” lor.  Exista si situatii in care, la unele din sectii amenzile au cate o valoare de 1.000 de lei.

Consternarea micilor angajati vine din faptul ca amenzile ar fi putut fi contestate insa sefii nici nu au luat in calcul aceasta idee.

Revolta de la Spitalul din Barlad nu a ajuns pana la urechile conducerii si nici nu va avea un ecou deoarece asistentele si infirmierele, de teama concedierii si nu numai, nu se vor adresa organelor competente.

Reamintim faptul ca saptamana trecuta, reprezentantii DSP Botosani au gasit o serie de nereguli la unitatea sanitara din Barlad, cu precadere in sectia TBC, Boli Infectioase sau Medicala si au solicitat conducerii sa ia masurile necesare remedierii tuturor problemelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img