News Flash:

Spitalul Judetean Vaslui mai pierde un proces. Vezi despre ce este vorba

10 Decembrie 2015
1008 Vizualizari | 1 Comentarii
Spitalul de Urgenta din Vaslui a mai pierdut un proces intentat de medici. Este vorba despre aproximativ 40 de angajați, printre care și sefi de sectii. Acestia au actionat in instanta unitatea sanitara pentru recuperarea sumei de 37.000 de lei, suma care a fost constatata de Curtea de Conturi in urma unui control.

 La Inceputul acestui an, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta le-a imputat medicilor, dupa verificarile Curtii de Conturi, mii de retete decontate de CNAS si care ar fi fost eliberate ilegal in anul 2012 unor pacienti care figurau, in acelasi timp, internati in spital.

 "Problemele au aparut in momentul in care s-a facut repartitia bugetului și Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui ne-a oprit acea suma de 37.000 de lei, descoperita de Curtea de Conturi in urma controlului desfasurat la CNAS. Atunci au fost notificați medicii care au eliberat respectivele retete sa acopere prejudiciul. Unii dintre ei s-au conformat, cu altii am mers in instanta”,  a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
 In fata judecatorilor, medicii au afirmat ca acele retete s-ar fi eliberat la externarea din spital a pacientilor, insa plecarea acestora ar fi fost operata in calculator abia a doua zi.

"Retetele au fost imputate din pix de catre Curtea de Conturi. In anul 2012, a existat o problema a softului, in sensul ca externarea care nu se realiza pana la ora 14.00 in documente, desi faptic se intampla, era operata in computer a doua zi. In aceste conditii, reteta eliberata de medici la externare figura ca fiind emisa in perioada in care pacientul era scriptic inca internat in spital”, a declarat presedintele Sindicatului Independent al Medicilor din cadrul SJU Vaslui, Catalina Ochisor.

Tribunalul Vaslui a respins actiunea celor de la SJU Vaslui prin care conducerea unitatii a imputat medicilor mii de retete decontate de CNAS. „Ni s-a comunicat și noua sentinta Tribunalului Vaslui si am facut apel la hotararea magistratilor”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder. Sumele imputate fiecarui medic in parte variaza intre 100 si 7.000 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sibnet  | #3985
Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0751 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017658 (s)