joi, 28 martie, 2024

Sportul simplu care ne poate face fericiti

Distribuie:

Publicat:

Costa mai putin decat mersul la sala si putem sa alergam oricand dorim. Dar astea nu sunt singurele motive pentru care alergarea ne face fericite. Te imbraci in tricou, pantaloni scurti si pantofi de alergare, iei cu tine muzica, o prietena, pe sot sau absolut nimic si-i dai drumul: nu exista un alt sport mai simplu. Unele femei vor sa-si elibereze mintea de griji, altele vor sa scape de tensiunile din corp, unele se antreneazapentru maraton, altele nu se simt bine daca nu fac miscare in aer liber. Alergarea ne multumeste pe toate: ne mentine in forma, sanatoase si fericite. Specialistii au enumerat mai multe motive pentru care merita sa cumperi o pereche de pantofi de alergat.

Ce poate fi mai multumitor decat sa-ti invingi lenea si inertia si sa iesi in aer liber pentru a face miscare? Acest lucru face bine nu doar corpului, ci si spiritului si te va ajuta sa duci o viata activa pe toate planurile. In plus, disciplina intareste caracterul si modeleazapersonalitatea. Dupa o zi petrecuta in fata calculatorului, printre hartii, in birouri cu aer statut si in discutii de serviciu este minunat sa te detasezi de toate astea si sa te bucuri de monotonia pasilor ritmici si a sunetului propriei respiratii, care au efect calmant asupra organismului.

Alergarea regulata intareste muschiul inimii, imbunatateste circulatia sangelui, reduce riscul infarctului si atacului cerebral. Daca tii la inima ta, ii vei oferi periodic acest antrenament excelent. Duminica dimineata, la ora 7, se poate intampla sa vezi ca mai exista si alti oameni care alearga, iar dupa un timp vei ajunge sa-i saluti. Faceti toti parte din comunitatea secreta a alergatorilor acum. Sportul in aer liber este o ocazie de a-ti face cunostinte noi.

In timpul alergarii, creierul elibereaza endorfine (asa-numitii hormoni ai fericirii), care garanteaza buna dispozitie. Aceste substante te protejeaza de depresie. Nu in ultimul rand, la sfarsitul antrenamentului, si respectul de sine a crescut, pentru ca ti-ai atins scopul. Plamanii sunt foarte solicitati in timpul alergarii, asa ca este un antrenament bun si pentru ei. Datorita acestui fapt respiratia se imbunatateste, deoarece volumul pulmonar creste.

Pune in rucsac hainele de alergat si intoarce-te de la serviciu in pas alergator. In felul acesta, imbini frumosul cu utilul, faci sport, iar acasa ajungi transpirata si relaxata. Ploaia are ceva eliberator si purificator, aproape magic: alearga prin ploaie de cate ori ai ocazia, in fond hainele s-ar fi udat oricum de la transpiratie. Vei simti cum te purifici si tu impreuna cu natura.

Muschii se modeleaza frumos datorita alergarii. Este adevarat ca ei cantaresc mai mult decat grasimea, dar alergarea arde calorii, iar tonusul general al corpului se traduce printr-un aspect atragator si o forma sportiva. Silueta ta va deveni frumoasa, iar hainele vor sta mult mai bine pe tine. Alergarea intareste sistemul imunitar s ne protejeaza astfel de raceli, alergii si tulburari de digestie. Toate sistemele si functiile corpului se imbunatatesc si lucreaza la randament optim, astfel incat, cu timpul, vei observa ca nu doar arati mai bine, ci si ca te simti excelent.

Nu doar nivelul colesterolului scade, ci si pulsul in repaus. Antrenarea sistemului cardiocirculator aduce cu sine acest efect excelent, datorita caruia starea ta de bine creste. toate efectele pozitive ale alergatului te pun in postura de a reactiona mult mai bine la stres. Vei fi mai calma, mai disciplinata si mai echilibrata si vei sti sa iei decizii bune in situatii stresante.

Un alt efect extraordinar al alergatului este ca intareste oasele, care devin mult mai putin sensibile la osteoporoza. Efortul fizic moderat pe care-l faci daca alergi o data sau de doua ori pe saptamana te ajutasa dormi mai bine si mai mult. Astfel, randamentul tau creste si te mentii in forma usor si esti sanatoasa.

Circulatia mai buna a sangelui asigura oxigenarea creierului si aportul de substante nutritive necesare acestuia. In felul acesta, neuronii cresc mai repede si mai sanatosi. Creierul va prelucra mai bine stimulii, iar consecinta este ca vei gandi mai bine, te vei concentra mai usor, vei lua decizii rapid si vei face planuri clare. sursa: femeia.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img